Vânzarea și consumul de carne de câine, interzise prin lege în Coreea de Sud

Vânzarea și consumul de carne de câine, interzise prin lege în Coreea de Sud

Coreea de Sud a adoptat o nouă lege care vizează încheierea sacrificiului și vânzării de câini pentru carne până în 2027. Legea urmărește să pună capăt practicii seculare de consum de carne de câine, conform bbc.com

Abator pentru carne de câine, în Coreea Foto Profimedia

Consumul de carne de câine a căzut în dizgrație în rândul consumatorilor în ultimele decenii, fiind evitat în special de către tineri. Potrivit noii legi , creșterea sau sacrificarea câinilor pentru consum va fi interzisă, la fel și distribuirea sau vânzarea cărnii de câine.

Cei găsiți vinovați de astfel de practici pot fi trimiși în închisoare

Persoanele care sacrifică câini ar putea primi o pedeapsă de până la trei ani de închisoare, în timp ce cei care cresc câini pentru carne sau vând carne de câine ar putea fi condamnați la un maxim de doi ani de închisoare. Cu toate acestea, consumul în sine al cărnii de câine nu va fi ilegal. Noua legislație va intra în vigoare în trei ani, oferind astfel fermierilor și proprietarilor de restaurante timp să găsească surse alternative de angajare și venit. Aceștia vor trebui să prezinte un plan de renunțare la afacerile lor autorităților locale. Guvernul a promis să sprijine pe deplin fermierii care comercializează carne de câine, măcelarii și proprietarii de restaurante, al căror business va fi forțat să închidă, deși detaliile compensației oferite încă nu au fost stabilite.

În 2023, Coreea de Sud avea aproximativ 1.600 de restaurante de carne de câine și 1.150 de ferme de câini

Stufatul de carne de câine, numit "boshintang", este considerat o delicatesă de către unii dintre bătrânii din Coreea de Sud, însă carnea nu mai este populară în rândul tinerilor. Conform unui sondaj Gallup din anul trecut, doar 8% dintre oameni au declarat că au încercat carne de câine în ultimele 12 luni, în scădere de la 27% în 2015. Mai puțin de o cincime dintre cei chestionați au declarat că susțin consumul de carne de câine. Guvernele anterioare, începând cu anii 1980, au promis interzicerea consumului de carne de câine, dar nu au reușit să facă progrese.

Actualul președinte Yoon Suk Yeol și prima doamnă Kim Keon Hee sunt cunoscuți iubitori de animale

Cuplul deține șase câini, iar doamna Kim a cerut încetarea practicii consumului de câini. Grupurile pentru drepturile animalelor, care au militat mult timp pentru această interdicție, au lăudat rezultatul votului de marți. Jung Ah Chae, directorul executiv al Societății Umane din Coreea, a declarat că a fost surprinsă să vadă interzicerea în timpul vieții sale. "Deși inima îmi plânge pentru milioanele de câini pentru care această schimbare a venit prea târziu, sunt foarte bucuroasă că Coreea de Sud poate acum să închidă acest capitol mizerabil din istoria noastră și să abrace un viitor prietenos cu câinii", a spus ea.

Crescătorii de carne de câine au făcut campanie împotriva interdicției

Aceștia au argumentat că, dată fiind scăderea popularității în rândul tinerilor, practica ar trebui să fie lăsată să dispară natural în timp. Mulți fermieri și restauratori sunt în vârstă și au spus că le-ar fi dificil să-și schimbe mijloacele de trai atât de târziu în viață. Un fermier de carne de câine, Joo Yeong-bong, a declarat pentru BBC că industria este pe cale de dispariție. "În zece ani, industria va dispărea. Suntem în vârstă de 60 și 70 de ani și acum nu avem altă opțiune decât să ne pierdem mijloacele de trai", a spus el, adăugând că aceasta este "o încălcare a libertății oamenilor de a mânca ce le place".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat