Vârful celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Franţa ar putea fi atins în 10 zile

Vârful celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Franţa ar putea fi atins în 10 zile

Franţa ar putea atinge vârful celui de-al treilea val al pandemiei COVID-19 în şapte până la 10 zile cu noile măsuri restrictive anunţate miercuri de preşedintele francez Emmanuel Macron, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, pentru postul de radio France Inter, relatează Reuters.

Macron a anunţat cel de-al treilea lockdown la nivel naţional în Franţa şi a afirmat că şcolile se vor închide timp de trei săptămâni, în încercarea de a opri al treilea val al pandemiei de COVID-19 care ameninţă să copleşească spitalele.

"Am putea atinge un vârf al pandemiei în şapte până la 10 zile dacă totul merge conform planului", a declarat Veran.

"Va fi nevoie de două săptămâni în plus pentru a atinge un vârf în unităţile de terapie intensivă (UTI) care ar putea apărea la sfârşitul lunii aprilie", a mai spus ministrul francez al Sănătăţii.

Noile infectări zilnice cu COVID-19 în Franţa s-au dublat din februarie, până la o medie de aproape 40.000 de cazuri. Numărul de pacienţi aflaţi la terapie intensivă a ajuns la 5.000 în această săptămână, depăşind vârful înregistrat în timpul celui de-al doilea lockdown de şase săptămâni instituit la sfârşitul anului trecut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria