Variola maimuţei: 15 cazuri în Quebec, alte provincii canadiene probabil afectate

Variola maimuţei: 15 cazuri în Quebec, alte provincii canadiene probabil afectate

Zece noi cazuri de variola maimuţei au fost identificate în Quebec, ridicând la 15 numărul total, au anunţat marţi autorităţile sanitare canadiene care spun că se aşteaptă la noi cazuri în alte provincii ale ţării, notează AFP.

Variola maimuţei, detectată în ultimele săptămâni în Europa şi în America de Nord, este o maladie rară originară din Africa, de care oamenii se vindecă în general spontan.

"Ne aşteptăm să fie confirmate mai multe cazuri în următoarele zile", a declarat ministrul sănătăţii, Jean-Yves Duclos, care a indicat că probe sunt în curs de analiză.

"Am pus în aplicare mai multe măsuri pentru a detecta cazurile şi a limita răspândirea variolei maimuţei în Canada", a adăugat el, precizând că "situaţia este diferită de ceea ce a fost când a apărut COVID-19".

Guvernul federal a pus "la dispoziţie vaccinul Imvamune şi medicamente stocate în rezerva naţională strategică de urgenţă". Primele doze de vaccin au fost livrate marţi în provincia Quebec.

Dacă nu există un vaccin pentru variola maimuţei, care de obicei se vindecă de la sine, un vaccin împotriva variolei poate fi folosit pentru a proteja cazurile contact.

Canada a confirmat primele două cazuri săptămâna trecută în provincia francofonă.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă care este cauzată de un virus transmis la oameni de animale infectate, cel mai adesea de rozătoare. Însă virusul a fost descoperit pentru prima dată în 1958 într-un grup de macaci care erau studiaţi în scopul unor cercetări ştiinţifice, de unde şi numele maladiei, au explicat specialiştii de la Institutul naţional de sănătate şi cercetare medicală din Franţa (INSERM). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”