Vas scufundat în China: Continuă operațiunile de salvare, fără mari speranțe

Vas scufundat în China: Continuă operațiunile de salvare, fără mari speranțe

Echipele de salvare continuau miercuri să cerceteze epava unui vas de croazieră chinez care s-a scufundat în fluviul Yangtze cu peste 450 de persoane la bord, dar șansele de a găsi eventuali supraviețuitori devin tot mai reduse, notează AFP.

La aproape 35 de ore după catastrofa petrecută luni seară pe vreme nefavorabilă, coca vasului Dongfangzhixing (Steaua Orientului) ieșea din ape în zona unde feribotul a eșuat la 15 metri de la fundul apei.

"Atât timp cât va rămâne o speranță, vom continua să acționăm cu sută la sută din forțe, fără să abandonăm", a afirmat ministrul chinez al transporturilor, Yang Chuantang.

Beijingul a lansat o vastă operațiune de salvare, mobilizând mii de oameni, condusă de premierul Li Keqiang.

Cu toate acestea, bilanțul victimelor omenești promite să fie foarte greu, majoritatea pasagerilor fiind pensionari care s-au găsit prinși în capcană în interiorul navei, care s-a scufundat în două minute, în timp ce alte victime au fost duse de curenți.

Numai 14 persoane au fost confirmate decedate, dintre care trei corpuri au fost găsite la circa 50 de kilometri în aval.

Și numărul celor salvați era miercuri dimineață neschimbat la 14 persoane, potrivit mass-media de stat.

Debitul faimosului Baraj al celor trei defileuri, cel mai important din lume, a fost încetinit.

Barajul fiind în amonte de locul accidentului, decizia permite ușurarea operațiunilor pentru scafandrii care cercetează interiorul vasului, căutând eventuali supraviețuitori care să fi găsit refugiu într-o pungă de aer.

De asemenea, a fost făcută o deschizătură în coca vasului, care iese din apă în apropierea unui mal nisipos al fluviului Yangtze, cel mai lung din Asia (6.300 de kilometri).

Vasul de croazieră făcea legătura între fostele capitale chineze Nankin, în est, și Chongqing, în centru, când s-a scufundat în regiunea Jianli (provincia Hubei, centru-est), luni, la ora locală 21.28 (13.28 GMT). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

3 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia