Vasile Dîncu și Adina Vălean, decorați de președintele ucrainean Zelenski

Vasile Dîncu și Adina Vălean, decorați de președintele ucrainean Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decorat câteva zeci de oficiali și ziariști occidentali implicați în susținerea țării sale în fața invaziei ruse.

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a fost decorat de președintele Ucrainei Foto: Arhivă

Printre aceștia se numără Vasile Dîncu, ministrul român al Apărării, și Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi.

Pe lista personalităților decorate se numără și Ursula von der Leyen , șefa Comisiei Europene, și mai mulți comisari europeni, președintele Consiliui European, Charles Michel, precum și miniștri ai Apărării din mai multe state europene, informează G4media .

Lista nu conține numele niciunui oficial maghiar.

Președintele Volodimir Zelenski și alți oficiali ucraineni au avut cuvinte de laudă la adresa României, după sprijinul oferit de București în urma invaziei Ucrainei de către trupele rusești, mai ales în privința primirii refigiaților și deschiderii portului Constanța penmtru tranzitul mărfurilor ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...