Vaslui: 10 gravide cu vârsta mai mică de 15 ani, luate în evidenţă în prima jumătate a anului

Vaslui: 10 gravide cu vârsta mai mică de 15 ani, luate în evidenţă în prima jumătate a anului

Zece fete însărcinate, cu vârsta mai mică de 15 ani, au fost luate în evidenţă de autorităţile sanitare, în judeţul Vaslui, în primul semestru al acestui an.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, pe baza situaţiilor primite de la medicii de familie din judeţ, numărul gravidelor cu vârsta de până la 15 ani s-a dublat în primele şase luni ale anului, faţă de perioada similară din 2020.

"În primul semestru al anului în curs, la categoria de vârstă sub 15 ani, au fost luate în evidenţă 10 gravide, faţă de cinci în prima jumătate a anului trecut. La categoria de vârstă 15 - 19 ani s-au înregistrat 195 de gravide noi luate în evidenţă în primele şase luni ale anului 2021, faţă de 190, câte au fost în aceeaşi perioadă din 2020. Creşteri au fost şi la femeile cu vârsta cuprinsă între 45 şi 49 de ani, la această categorie de vârstă fiind înregistrate două gravide, în perioada menţionată, faţă de una, în acelaşi interval al anului trecut", au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii DSP Vaslui.

În primul semestru al acestui an, au fost înregistrate în judeţ 1.321 de gravide, cu 100 mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a din 2020. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria