Vaslui: DGASPC a sesizat DIICOT cu privire la cazul a doi fraţi minori exploataţi prin muncă

Vaslui: DGASPC a sesizat DIICOT cu privire la cazul a doi fraţi minori exploataţi prin muncă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a sesizat DIICOT cu privire la cazul unor copii de 11 şi, respectiv, 13 ani care ar fi fost exploataţi prin muncă şi în stare de malnutriţie, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Cazul copiilor a ajuns în atenţia opiniei publice în cursul săptămânii trecute, când cei doi minori au fugit de la o stână, unde ar fi fost obligaţi să lucreze, iar dispariţia lor a fost anunţată după şase zile, ei fiind căutaţi de pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari.

"Cei doi copii au fost aduşi într-un centru din Bârlad. Erau murdari, îmbrăcaţi sumar, victime ale neglijării părinţilor. Deşi au 11, respectiv 13 ani, din cauza malnutriţiei, ei arată ca nişte copii de 6 - 7 ani. Momentan se află sub supraveghere medicală şi beneficiază de consiliere psihologică. Existând informaţii cu privire la faptul că ei erau puşi să muncească la o stână, am sesizat DIICOT. De asemenea, vom propune decăderea din drepturi a părinţilor", a declarat, pentru AGERPRES, directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.

Cei doi fraţi au plecat de la stâna din localitatea Sălcioara, comuna Banca, pe data de 2 noiembrie, iar dispariţia lor a fost anunţată abia vineri, 8 noiembrie. Potrivit autorităţilor, tatăl nu a vorbit mai devreme despre dispariţia copiilor, deoarece credea că aceştia au plecat la o bunică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!