Vaslui: Fetița dispărută a fost găsită în stare de șoc, iar băiatul decedat

Vaslui: Fetița dispărută a fost găsită în stare de șoc, iar băiatul decedat

Fetița de 4 ani care fusese dată dispărută din localitatea Micești, județul Vaslui, a fost găsită joi dimineață în stare de șoc într-o pădure, iar un băiat care a fost și el dat dispărut a fost găsit decedat, a informat ISU Vaslui.

"În cursul acestei dimineți, în jurul orei 08.30, fetița, în vârstă de 4 ani, care dispăruse în data de 19 aprilie a.c., din localitatea Micești, județul Vaslui, a fost găsită în zona pădurii, în stare de șoc, fiind preluată imediat de un echipaj medical pentru acordarea asistenței medicale. La scurt timp, a fost identificat și verișorul copilei, însă din nefericire acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare", se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Vaslui.

Peste 500 de pompieri, polițiști, jandarmi, militari și de voluntari au fost implicați zilnic în căutarea celor doi minori, care au fost dați dispăruți marți. Încă de la anunțarea dispariției, echipele mixte formate din pompieri, polițiști, jandarmi, militari și voluntari au cercetat pădurea din apropierea locului dispariției copiilor.

La acțiunile de căutare forțele de intervenție au utilizat și câini de urmă, iar pe parcursul nopții au folosit autospeciala prevăzută cu tehnică de termoviziune și aparate de vedere pe timp de noapte.

În cursul zilei de 20 aprilie a fost solicitat în sprijin un elicopter MAI, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile acesta a putut fi ridicat de la sol abia joi dimineața.

Eforturile salvatorilor au fost îngreunate de lăsarea întunericului, suprafața mare de căutare, terenul accidentat, zona de deal împădurită, dar și de ploaia abundentă.

În continuare, vor fi efectuate cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs dispariția celor doi copii, fiind luată în considerare inclusiv neglijența părinților.

AGERPRES/(editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Foarte interesante amănunte...

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Așa o fi?

5 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“