Vaslui: Primele autocare cu cetăţeni ucraineni au început să treacă prin Vama Albiţa

Vaslui: Primele autocare cu cetăţeni ucraineni au început să treacă prin Vama Albiţa

Primele autocare cu cetăţeni ucraineni au trecut prin Vama Albiţa, luni seara şi în cursul nopţii, aceştia primind sprijin din partea autorităţilor şi a voluntarilor prezenţi în zona de frontieră.

Refugiaţii au fost preluaţi de voluntari din cadrul Episcopiei Huşilor şi ai Crucii Roşii şi de angajaţi ai Primăriei municipiului Huşi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi au fost direcţionaţi către locurile special amenajate, în funcţie de solicitări şi de nevoi.

Sursa foto: ISU Vaslui

"Au fost persoane care au plecat direct către alte oraşe, fiind doar în tranzit prin PTF Albiţa. Aceştia au primit mâncare, un ceai cald şi alte produse de strictă necesitate, iar alţii au ales să rămână peste noapte să se odihnească, pentru a-şi continua drumul ulterior", au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Autorităţile au amenajat în municipiile Huşi şi Bârlad tabere modulare pentru refugiaţii ucraineni. De asemenea, reprezentanţii Episcopiei Huşilor au pregătit mai multe locuri de cazare în mănăstiri din judeţ şi în alte spaţii ale instituţiei.

Mai multe asociaţii nonguvernamentale, dar şi persoane fizice s-au mobilizat în ultimele zile, strângând ajutoare pentru cetăţenii ucraineni care intră în România prin PTF Albiţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”