Vaslui: Șase persoane, între care un polițist de frontieră, reținute pentru contrabandă cu țigări

Vaslui: Șase persoane, între care un polițist de frontieră, reținute pentru contrabandă cu țigări

Șase persoane, între care un agent de poliție de frontieră, au fost reținute pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Vaslui, pentru contrabandă cu țigări.

Potrivit unui comunicat de presă, remis AGERPRES, de Direcția Generală Anticorupție Vaslui, reținerile au fost făcute în dosarul în care, duminică, au avut loc percheziții la 35 de locuințe, fiind aduse la audieri, cu mandate, 50 de persoane.

În afara de cele 6 persoane reținute, procurorii au dispus, pentru alți 2 suspecți, măsura controlului judiciar.

Agentul de poliție este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la contrabandă în formă continuată.

Anchetatorii susțin că pe data de 20 septembrie 2016, în mod direct, acesta a pretins sume de bani în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, constând în aceea că, din proprie inițiativă a propus unui colaborator autorizat în cauză înlesnirea introducerii în țară a unor cantități de țigări din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

De asemenea, în perioada 2015 — 2016, a înlesnit în mod repetat introducerea în România de țigări provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

Duminică au avut loc percheziții la domiciliile suspecților, acțiune la care au participat polițiștii anticorupție din Vaslui, Iași și Bacău, au participat efective din cadrul S.C.C.O. Vaslui, B.C.C.O. Iași și Bacău, suportul de specialitate fiind asigurat de către Serviciul de Operațiuni Speciale Vaslui.

Acțiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și a Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…