Vaslui: Șase persoane, între care un polițist de frontieră, reținute pentru contrabandă cu țigări

Vaslui: Șase persoane, între care un polițist de frontieră, reținute pentru contrabandă cu țigări

Șase persoane, între care un agent de poliție de frontieră, au fost reținute pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Vaslui, pentru contrabandă cu țigări.

Potrivit unui comunicat de presă, remis AGERPRES, de Direcția Generală Anticorupție Vaslui, reținerile au fost făcute în dosarul în care, duminică, au avut loc percheziții la 35 de locuințe, fiind aduse la audieri, cu mandate, 50 de persoane.

În afara de cele 6 persoane reținute, procurorii au dispus, pentru alți 2 suspecți, măsura controlului judiciar.

Agentul de poliție este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la contrabandă în formă continuată.

Anchetatorii susțin că pe data de 20 septembrie 2016, în mod direct, acesta a pretins sume de bani în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, constând în aceea că, din proprie inițiativă a propus unui colaborator autorizat în cauză înlesnirea introducerii în țară a unor cantități de țigări din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

De asemenea, în perioada 2015 — 2016, a înlesnit în mod repetat introducerea în România de țigări provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

Duminică au avut loc percheziții la domiciliile suspecților, acțiune la care au participat polițiștii anticorupție din Vaslui, Iași și Bacău, au participat efective din cadrul S.C.C.O. Vaslui, B.C.C.O. Iași și Bacău, suportul de specialitate fiind asigurat de către Serviciul de Operațiuni Speciale Vaslui.

Acțiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și a Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…