Vaslui: Valori crescute de trafic în PTF Albiţa pe fondul situaţiei din Ucraina

Vaslui: Valori crescute de trafic în PTF Albiţa pe fondul situaţiei din Ucraina

Valorile de trafic au cunoscut o creştere semnificativă în Vama Albiţa pe fondul situaţiei din Ucraina, dar până la această dată nu au fost înregistrate solicitări din partea cetăţenilor ucraineni care au tranzitat acest punct de trecere a frontierei pentru azil politic sau obţinerea statutului de refugiat, au informat autorităţile.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a precizat că în condiţii normale în ţara noastră intrau în medie 500 de autoturisme zilnic prin PTF Albiţa, iar în ultimele două zile valorile au crescut de aproximativ cinci, şase ori.

"La frontieră au fost luate toate măsurile specifice pentru a se putea face faţă la fluxul sporit de persoane care intră în România. Din informaţiile pe care le am până acum, nu au fost solicitări din partea unor cetăţeni ucraineni care să dorească să fie cazaţi în spaţiile destinate refugiaţilor pe teritoriul judeţului Vaslui. Noi suntem pregătiţi să primim refugiaţi, au fost identificate spaţii, există logistica necesară. Ţinem permanent legătura cu toate autorităţile implicate, astfel încât să acţionăm cât mai repede, în funcţie de eventualele solicitări", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Daniel Onofrei.

Pentru cazarea eventualilor refugiaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" Vaslui are în dotare o tabără mobilă pentru sinistraţi, cu o capacitate de 201 locuri. Această tabără este prevăzută cu paturi pliante, aparate mobile de aer condiţionat, saci de dormit, corturi, europubele şi plase pentru asigurarea şi dirijarea circuitului persoanelor.

Potrivit autorităţilor, în ultimele ore, s-au cazat în hoteluri şi pensiuni din Vaslui mai mulţi cetăţeni ucraineni, aceştia aflându-se doar în tranzit în judeţ şi manifestându-şi intenţia de a pleca spre state din Vestul Europei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?