Vedetă Fox News, criticată de republicani pentru minimalizarea evenimentelor de la Capitol de acum doi ani. Imaginile la care a avut acces jurnalistul

Vedetă Fox News, criticată de republicani pentru minimalizarea evenimentelor de la Capitol de acum doi ani. Imaginile la care a avut acces jurnalistul

Tucker Carlson, jurnalist al postului de televiziune Fox News a fost aspru criticat de republicani, din cauza modului în care a prezentat un videoclip, la care un membru din Congres i-a dat acces exclusiv.

Moderatorul Fox News, Tucker Carlson FOTO EPA-EFE

Republicanii din Senat și poliția din Capitoliu au criticat Fox News, după ce una dintre gazdele sale a difuzat clipuri nevăzute anterior, ale revoltei de acum doi ani la Congres și a decis să minimalizeze evenimentul violent, scrie BBC News.

Tucker Carlson, a arătat videoclipul luni seară, argumentând că „nu arată o insurecție sau o revoltă în curs”, ci mai degrabă „haos, în cea mai mare parte pașnic”.

Însuși un republican de top din Congres a fost cel care i-a oferit lui Carlson acces exclusiv la videoclip.

Prezentatorul a minimalizat actele de violență din Capitoliu

Gazda cel mai bine cotată de la Fox News, o rețea conservatoare, a insistat de mult timp asupra ideii că alte instituții media prezentat, în mod exagerat, scenele de violență ce au avut loc la Capitoliu, pe 6 ianuarie 2021. La vremea rescpectivă susținătorii lui Trump au luat cu asalt complexul, în timp ce parlamentarii se întâlneau pentru a certifica victoria lui Joe Biden, la alegerile prezidențiale. De asemenea, el a sugerat, fără dovezi, că agenții guvernamentali ar fi putut instiga revolta.

În segmentul de aproximativ 45 de minute, Tucker Carlson a spus că videoclipul arată că, în timp ce o minoritate de protestatari au comis acte de violență, cei mai mulți erau simpli „vizitatori”.

Emisiunea sa, difuzată marți seara, a inclus un interviu cu Tarik Johnson, un fost ofițer de poliție din Capitoliu, care a spus că a purtat o pălărie roșie pro-Trump în timpul revoltei, pentru a-i ajuta pe colegii ofițeri să scape de bătăile unu la unu.

Carlson s-a întrebat de ce informațiile despre posibilele violențe din acea zi nu au fost transmise ofițerilor de rang superior, dar nu a difuzat prea multe videoclipuri noi de la revoltă.

Criticile la adresa Fox News

Criticile la adresa segmentului de luni au venit din partea democraților, precum și a republicanilor de vârf din Washington, șeful poliției din Capitoliu și familia unui ofițer de poliție, a cărui moarte a fost menționată de domnul Carlson în emisiune.

Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, a declarat marți că a fost o „greșeală pentru Fox News să descrie acest lucru într-un mod care este complet în contradicție cu ceea ce crede oficialul nostru șef de aplicare a legii aici la Capitoliu” despre revoltă.

McConnell a făcut referire și la o notă internă a șefului poliției din Capitoliu, Tom Manger, a cărei agenție este responsabilă de protejarea clădirilor în care parlamentarii se întâlnesc.

În respectivul memoriu, Tom Manger spune că emisiunea de luni, în oră de primă audiență, a fost „plină de concluzii ofensatoare și distorsionate în privința atacului din 6 ianuarie.”

În program au fost alese cele mai calme momente, dintre cele 41.000 de ore de videoclip. Comentariul nu reușește să ofere context despre haosul și violența care au avut loc înainte sau în timpul acestor momente mai puțin tensionate. Prezentarea nu reușește să ofere un context despre haosul și violența care au avut loc înainta sau după acele momente mai puțin tensionate”, a mai adăugat el.

În cadrul programului de luni, gazda Fox a arătat imagini cu „QAnon Shaman” - un bărbat pe nume Jacob Chansley și cunoscut și sub numele de Jake Angeli - rătăcind prin clădirea Capitoliului urmărit de ofițeri de poliție care nu arată semne, cel puțin în clipurile difuzate, că încercând să-l oprească sau să-l aresteze. Chansley, care era cu pieptul gol și purta o haină de blană și coarne în acea zi, a devenit una dintre cele mai recunoscute figuri de la revolta Capitoliului.

El a pledat vinovat în septembrie 2021 pentru obstrucția unei proceduri oficiale și, în prezent, ispășește o pedeapsă de 41 de luni de închisoare.

Carlson a spus că videoclipurile - care nu au fost vizionate integral de BBC sau de orice altă organizație media - arată că poliția a acționat ca un fel de „ghid turistic” al lui Chansley.

Această versiune a evenimentelor a fost respinsă de Manger, care a numit acuzația „revoltatoare și falsă”.

Acei ofițeri au făcut tot posibilul să folosească tactici pentru a încerca să-i convingă pe manifestanți se determine unii pe alții să părăsească clădirea”, a scris el.

Departamentul de justiție spune că aproximativ 140 de polițiști au fost agresați în acea zi.

De asemenea, aproximativ 1.000 de persoane au fost arestate până în prezent, în respectivul caz, majoritatea fiind acuzate că au intrat sau au rămas într-o clădire federală cu restricții, potrivit cifrelor furnizate de departamentul de justiție.

Peste 300 au fost acuzați de agresiune, rezistență sau împiedicare a ofițerilor sau angajaților, dintre care, mai bine de100 care au fost acuzați de folosirea armelor mortale sau periculoase.

Carlson s-a concentrat și asupra ofițerului de poliție al Capitoliului, Brian Sicknick, care s-a prăbușit după ce s-a întors la biroul său în timpul asediului și a murit a doua zi. Fox News a arătat imagini cu domnul Sicknick continuând să-și îndeplinească sarcinile în interiorul Capitoliului după ce a fost pulverizat cu piper.

Orice i s-a întâmplat lui Brian Sicknick nu are legătură cu violența pe care a suferit-o în afara Capitoliului”, a spus Carlson.

În aprilie 2021, un examinator medical a constatat că domnul Sicknick a murit din cauze naturale, din cauza unei alte afecțiuni Marți, familia domnului Sicknick a emis o declarație în care a spus că sunt „revoltați” de acoperire și au criticat rețeaua drept „propaganda”.

Carlson l-ar fi „urât” pe Trump

Între timp, au existat noi dezvăluiri, marți seara, dintr-un caz de defăimare, în valoare de 1,6 miliarde de dolari, depus de Dominion Voting Systems împotriva Fox News. Firma de vot electronic acuză rețeaua că promovează afirmații fără temei de fraudare a voturilor.

Cele mai recente dosare juridice în acest caz sugerează că, cu două zile înainte de revolta de la Capitoliu, Carlson a scris un text despre „ura” lui pentru Donald Trump .

Suntem foarte, foarte aproape de a-l putea ignora pe Trump în majoritatea nopților”, a scris el pe 4 ianuarie 2021, potrivit presei americane.

Chiar abia aștept. Îl urăsc cu pasiune”, a adăugat el.

Rapoartele privind dosarul au apărut pe măsură ce Donald Trump însuși a postat pe platforma sa de socializare,Truth Social, cu majuscule: „Great job by Tucker Carlson tonight”. (Tucker Carlson a făcut o treabă bună în această seară.)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?