Vela, apel către românii din diaspora: Faceţi sărbătorile de Paşti în ţările în care locuiţi

Vela, apel către românii din diaspora: Faceţi sărbătorile de Paşti în ţările în care locuiţi

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a îndemnat pe românii din diaspora să petreacă sărbătorile pascale în ţările în care locuiesc, deoarece în România vor trebui să stea 14 zile în carantină.

"Aş dori să fac un apel către fraţii noştri din diaspora, cei care doresc să ajungă în ţară în următoarele zile, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti. Dragi compatrioţi, rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi, şi faceţi acolo sărbătorile, în pace şi linişte, în acest an, departe de cei dragi. Din păcate, aici, vom fi obligaţi să vă invităm să locuiţi 14 zile în spaţiile de carantinare instituţionalizată. Acest lucru nu ne face bine nici nouă, nici dumneavoastră şi nici familiilor care vă iubesc. Vă mulţumesc dacă înţelegeţi acest lucru şi vreau să mă asigur că ştiţi adevărul despre situaţia din ţară, situaţia în care ne aflăm. Vă pot garanta însă că vom ieşi din această situaţie grea şi vom fi împreună. Cât de repede, depinde doar de noi. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe dumneavoastră, dragi fraţi compatrioţi de peste hotare, oriunde vă aflaţi", a afirmat Marcel Vela la sediul MAI.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, tot sâmbătă, că o mare parte dintre românii care vor veni de duminică în ţară riscă să îşi petreacă sărbătorile de Paşti în carantină, având în vedere că foarte multe ţări au intrat în zona roşie.

"Vreau să transmit un mesaj foarte clar: toţi cei care vor veni începând cu mâine nu îşi vor petrece Paştele în condiţii normale, ci vor fi obligaţi să intre în carantină. Deja numărul ţărilor care au depăşit 10.000 de cazuri şi practic au intrat în zona roşie s-a mărit semnificativ. Aproape toate ţările din care vin români, în care muncesc, în care trăiesc români sunt în zona roşie şi decizia clară pe care am luat-o este aceea de a-i caza în centre de carantină instituţionalizată", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul unei şedinţe operative desfăşurate la MAI. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Cătălina Matei, magine: MAI, redactare video: Marilena Gheorghiță, montaj: Andrei Cârlan, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante