Vela, după şedinţa CNSSU: A fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus

Vela, după şedinţa CNSSU: A fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus.

"Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, (...) în care a fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus şi măsurile de răspuns necesare, cât şi constituirea grupei de coordonare astfel încât fluxul informaţional şi decizional să fie gestionat cât mai bine", a declarat Vela, într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat că scenariul 1 sau faza 1 presupune existenţa de la 0 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, următorul - între 25 şi 100 de cazuri, apoi între 100 şi 2.000 de cazuri şi ultimul - peste 2.000.

"Suntem obligaţi să luăm în considerare aceste cazuri, nu înseamnă că vom ajunge acolo. Este o situaţie normală de a face toate pregătirile şi în aceste scenarii se au în vedere mai ales pregătirile medicale", a spus Arafat.

Marcel Vela a adăugat că, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), s-a votat pentru ca grupul de suport tehnico-ştiinţific din gestionare bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României să poată emite hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a CNSSU.

"Pentru operativitate, pentru a nu convoca CNSSU în fiecare zi, (...) am decis să votăm o modalitate operativă şi eficientă: am abilitat grupul de suport tehnico-ştiinţific din gestionare bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României să emită hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a CNSSU, în condiţiile în care acestea vor fi transmise în prealabil tuturor membrilor care vor avea posibilitatea de a propune modificări într-o perioadă de timp de maxim opt ore de la primirea materialului, după această perioadă hotărârile se consideră aprobate tacit", a arătat Vela. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...