Venezuela a închis frontiera cu Columbia pentru 72 de ore (oficial)

Venezuela a închis frontiera cu Columbia pentru 72 de ore (oficial)

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat luni seară închiderea frontierei cu Columbia, pentru 72 de ore, după ce guvernul a reținut "mafioți" care încercau să introducă mari cantități de bancnote de 100 de bolivari retrase din circulație, transmite AFP.

"Am luat decizia de a închide frontiera cu Columbia pentru 72 de ore", a anunțat șeful statului venezuelean, la o zi după ce a decretat retragerea din circulație a bancnotelor de 100 de bolivari în același termen de trei zile.

Potrivit președintelui Maduro, aceste bancnote au fost recuperate intrând în număr mare peste frontiera cu Columbia, cu ajutorul grupărilor criminale având ca obiectiv destabilizarea economiei Venezuelei. Miliarde de bolivari în bancnote de 100 se află "în mâinile mafioților internaționali coordonați de pe teritoriul Columbiei", a precizat Nicolas Maduro duminică.

Recunoscând că este vorba despre o decizie "dură, dar "inevitabilă", șeful statului a cerut întărirea controalelor la frontieră pentru a evita ca aceste bancnote să revină în Venezuela destabilizând și mai mult o economie foarte slăbită.

Potrivit lui Nicolas Maduro, autoritățile venezuelene au confiscat luni 64 de miliarde de bolivari "pe punctul de a trece frontiera pe drumuri ocolitoare".

Liderul de la Caracas a precizat că va discuta această problemă cu omologul său columbian, Juan Manuel Santos, pentru a-i cere să anuleze autorizația de a schimba bolivari la frontiera columbiană la o rata diferită de cursul oficial din Venezuela.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...