Venezuela: Juan Guaido cere armatei să treacă de partea sa şi să permită intrarea ajutorului în ţară

Venezuela: Juan Guaido cere armatei să treacă de partea sa şi să permită intrarea ajutorului în ţară

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, a cerut armatei să treacă de partea lui împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, să-i îndepărteze pe cubanezi din rândurile sale şi să permită intrarea ajutorului umanitar în ţară, relatează dpa.

"A venit momentul să fiţi de partea constituţiei', a declarat Guaido într-un mesaj către armată la un miting de amploare de la Caracas.

"Fiţi de partea poporului venezuelean", a mai afirmat Guaido, adăugând: "Este timpul ca cubanezii să părăsească forţele armate".

El a cerut armatei să permită intrarea în ţară a ajutorului umanitar, pe care l-a solicitat joi administraţiei americani.

Secretarul de stat Mike Pompeo a spus că SUA sunt dispuse să acorde un ajutor umanitar în valoare de 20 de milioane de dolari Venezuelei.

De asemenea, Guaido le-a cerut susţinătorilor săi să continue lupta până când preşedintele Nicolas Maduro va fi de acord să organizeze noi alegeri.


Foto: (c) Carlos Barria / REUTERS


"Cei care uzurpă astăzi simbolurile puterii cred că vom obosi", a spus el în uralele mulţimii, anunţând mitinguri şi proteste pentru această săptămână şi săptămâna viitoare.

"Aici nimeni nu oboseşte, aici nimeni nu se predă", s-a angajat el.

Juan Guaido le-a cerut cu acest prilej şi diplomaţilor americani să rămână în ţară, sfidând termenul care le-a fost dat de preşedintele Nicolas Maduro, de a părăsi Venezuela până duminică.

"Le spunem oficialilor de la ambasada SUA că pot rămâne", a spus autoproclamatul preşedinte interimar.

"Am văzut cum uzurpatorul, cu aroganţă şi lipsă de politeţe, a dat afară oficiali din ambasada SUA, dar astăzi noi spunem că sunt bineveniţi, pentru că parlamentul nostru îi protejează", a spus el, adăugând că vrea ca "toate ambasadele" să rămână deschise.

Nicolas Maduro a anunţat miercuri că rupe relaţiile diplomatice cu Washingtonul, după ce administraţia preşedintelui Donald Trump l-a recunoscut pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Departamentul de Stat american a anunţat joi că a dispus ca personalul diplomatic neesenţial să părăsească Venezuela. Unii dintre membrii personalului diplomatic au fost văzuţi plecând vineri în autovehicule însoţite de poliţie, relatează media locale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”