Venezuela: Justiţia a emis mandate de arestare pe numele a 11 membri ai opoziţiei

Venezuela: Justiţia a emis mandate de arestare pe numele a 11 membri ai opoziţiei

Justiţia din Venezuela a emis mandate de arestare pentru 11 figuri din rândul opoziţiei în contextul litigiului privind rezervele de aur ale ţării, transmite dpa.

Această decizie survine după ce o instanţă britanică nu a admis o solicitare din partea Venezuelei de a avea acces la aurul deţinut de Banca Angliei, afirmând că Marea Britanie l-a recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedinte al ţării.

Procurorul general al Venezuelei Tarek William Saab a declarat vineri că membri ai guvernului preşedintelui interimar autoproclamat Juan Guaido au fost implicaţi într-o conspiraţie vizând blocarea accesului preşedintelui Nicolas Maduro la activele statului.

Printre cei care sunt căutaţi acum pentru a fi arestaţi se numără membri din anturajul liderului opoziţiei Juan Guaido precum ministrul de externe Julio Borges şi ambasadorul la Washington Carlos Vecchio.

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a pierdut miercuri o solicitare legală de a avea acces la aurul venezuelean deţinut de Banca Angliei. Se presupune că rezervele valorează un miliard de dolari. Înalta Curte a Marii Britanii a decis că guvernul britanic l-a recunoscut pe Guaido "fără echivoc" în funcţia de preşedinte al Venezuelei.

Marea Britanie, alături de multe alte state occidentale, l-a recunoscut pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie 2019, atunci când preşedintele parlamentului s-a autoproclamat şeful legitim al guvernului de la Caracas. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”