„Vericule”, și tu ești ca „ei”?Restaurantul din Viena al lui Ștefan Mandachi se închide/Angajații acuză că au de primit salarii restante

„Vericule”, și tu ești ca „ei”?Restaurantul din Viena al lui Ștefan Mandachi se închide/Angajații acuză că au de primit salarii restante

Restaurantul "Spartan", deschis în Viena de omul de afaceri Ștefan Mandachi, se închide. Angajații au luat legătură cu presa din România și s-au plâns de felul în care au fost tratați, susținând că sunt neplătiți pe ultimele luni.

Pe 20 decembrie 2021, Restaurantul Spartan a deschis un sediu în Viena, Austria. Locația a fost mall-ul Donauzentrum Westfield, în nord vestul orașului, aproape de Dunăre, scrie Libertatea.ro .

Angajații spun că intenția a fost cea a unui local cu specific românesc, de aceea personalul a fost ales din rândul românilor stabiliți în Austria, însă afacerea n-a funcționat.

La rândul lor, liderii afacerii Spartan au dat vina pe ”ostilitatea austriecilor”.

Un angajat al restaurantului, sub protecția anonimatului, a povestit cum de la început, modul în care a funcționat restaurantul i-a nemulțumit, de la orele de muncă la condiții.

Din luna august, personalul a fost înjumătățit și-au mai rămas angajați doar nouă români.

„Am discutat personal cu firma de contabilitate din Austria, care se ocupa și de partea de HR, și ne-a confirmat că li s-au plătit toate drepturile. Au avut și ore suplimentare, dar orele suplimentare s-au plătit cu spor. Dacă au lucrat ore suplimentare și au fost înregistrate, n-aveau cum să încalce legea. E o firmă austriacă reputată care a urmărit aspectul acesta”, a explicat managerul Spartan, Gabriel Melniciuc.

„Cei din România mă obligau să pun cioate, însemnând carnea pe care nu o terminăm în prima zi. O băgăm în congelator și o puneam a doua zi din nou. Erau dăți în care puneam aceeași carne și trei zile la rând. I-am anunțat că așa ceva nu există în Austria”, susține un angajat.

Răspunsul lor a fost „dacă nu o punem, pierdem banii, e business!“

„Pot să vă spun că noi am supravegheat locația video, iar departamentul de control al calității ne-ar fi semnalat dacă sunt abateri. Nici clienții n-au avut reclamații. E prima oară când aud”, a spus Melniciuc, într-o conversație cu Libertatea.

Paul Neacșu l-a completat: „Bucățile de carne erau de 10-20 de kilograme tocmai pentru a nu rămâne de pe o zi pe alta”.

Spartan are 79 de restaurante proprii și în franciză, deschise în Capitală și în 44 de localități din țară. Cel din Austria a fost primul deschis în afara granițelor țării. Lanțul a fost fondat de omul de afaceri Ștefan Mandachi.

Pe firma Spartan Franchise GmbH, unic acționar este Alex Golea, unul dintre managerii lui Mandachi. Cel care ținea legătura directă cu oamenii e indicat Paul Neacșu, alt apropiat al omului de afaceri, conform Libertatea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Judecați voi...