Veste minunată! Un student a găsit și fotografiat ouă de dropie lângă Salonta, în Bihor

Veste minunată! Un student a găsit și fotografiat ouă de dropie lângă Salonta, în Bihor

„Pentru noi, poza asta va intra în istorie. Iată primul cuib de dropie- Otis tarda, care a fost consemnat nu doar la Salonta, dar și în întreaga Românie din ultimele decenii. Fotografia ne-a fost trimisă săptămâna trecută de Ioan Matiu jr. , student la Medicină veterinară, care a descoperit cuibul întâmplător, în timpul unor munci agricole”, au scris reprezentanții ONG-ului româno-maghiar The Nature Corner, pe Facebook.

Informația a fost confirmată pentru G4media.ro de Societatea ornitologică română. ”Da, așa este. Vestea s-a răspândit rapid în comunitatea biologilor de la noi”, au declarat reprezentanții Societății ornitologice române.

Potrivit The Nature Corner, observațiile din teren din ultimii 13 ani confirmă existența unei populații transfrontaliere de dropii, în jur de 40-50 de exemplare, în zona Salontei, Bihor. După anii 90, specia a fost considerată dispărută în România.  Vezi aici  un timeline cu evoluția speciei în țara noastră.

The Nature Corner realizează un proiect de conservare, protecție și promovare a valorilor naturale în zona de graniță Salonta-Békéscsaba, finanțat de UE și guvernele român și maghiar.

Foto: ouă de dropie în România; Sursa: Facebook/The Nature Corner


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...