Veşti bune pentru Autostrada Moldovei: Contractele pentru loturile 1 și 4 ale secţiunii Buzău - Focșani pot fi semnate. Ce valoare au

Veşti bune pentru Autostrada Moldovei: Contractele pentru loturile 1 și 4 ale secţiunii Buzău - Focșani pot fi semnate. Ce valoare au

Au fost demarate procedurile de semnare a contractelor pentru loturile 1 şi 4 ale Autostrăzii Buzău - Focșani, a transmis, marţi, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu.

Secţiunea Buzău-Focşani este parte a Autostrăzii Moldovei-A7, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

,,Încă o veste bună - două noi contracte pentru Autostrada Moldovei A7. Având în vedere faptul că nu a fost depusă nicio contestație cu privire la rezultatul atribuirii licitației, au fost demarate procedurile de semnare a contractelor pentru Lotul 1 și Lotul 4 al Autostrăzii Buzău - Focșani, ofertantul fiind Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Conform acestuia, este vorba despre execuția a unui total de 15,5 km, format din:

- Lotul 1 Buzău - Vadu Pasii (km 0+000 – km 4+600) – 4,6 km

- Lotul 4 Mândreşti Munteni - Focşani Nord (km 71+500 – km 82+440) – 10,9 km

Termenul de execuție este de 20 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

Valoarea contractelor este de:

- 689.285.996,26 Lei, fără TVA – Lotul 1

- 763.720.833,05 Lei, fără TTVA – Lotul4

,,Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia şi reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură finanţat prin programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, a mai menţionat secretarul de stat.

Şi Comnpania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, luni, demararea procedurilor pentru semnarea contractelor necesare construcței tronsoanelor 1 și 4 ale sectorului de autostradă Buzău - Focșani.

,,Luni, 22 august 2022, după expirarea termenului legal de introducere a contestațiilor, perioadă în care nu au fost înregistrate contestatii cu privire la rezultatul procedurii de atribuire, atât pentru Tronsonul 1 (km 0+000 – km 4+600) Buzău si Vadu Pașii, cât și pentru Tronsonul 4 (km 71+500 – km 82+440) Mândrești Munteni – Focșani Nord din autostrada BUZĂU – FOCȘANI, CNAIR a solicitat ofertantului desemnat câștigător documentele necesare în vederea încheierii celor două contracte de execuție lucrări.”, au transmis reprezentanţii CNAIR.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național. Conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane.

Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei şi se desfășoară la contactul dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.

Autostrada Moldovei - A7 are aproape 440 km de la Ploieşti (Dumbrava/A3) şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina. De la Ploieşti până la Paşcani (circa 320 de km) a fost prinsă pe finanţare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiţia esenţială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...