Vești proaste pentru Rusia. Ce armă specială va primi Ucraina

Vești proaste pentru Rusia. Ce armă specială va primi Ucraina

SUA va trimite în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană NASAMS, spune Nexta, fără a preciza numărul lor sau o dată certă.

Sistemul NASAMSFoto: Nexta

Sistemul național avansat de rachete sol-aer (NASAMS) este un sistem norvegiano-american de rachete antiaeriene mobile pentru combaterea țintelor aerodinamice la altitudini joase și medii, un sistem de apărare antiaeriană cu rază de acțiune de la scurt la mediu.

Statele Unite vor anunța probabil în această săptămână achiziționarea unui sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie și lungă de acțiune pentru Ucraina, a declarat duminică pentru Reuters o sursă familiarizată cu această chestiune.

De asemenea, se așteaptă ca Washingtonul să anunțe și alte tipuri de asistență de securitate pentru Ucraina, inclusiv muniție suplimentară de artilerie și radare de contra-baterie pentru a răspunde nevoilor exprimate de armata ucraineană, a adăugat sursa.

Acum un an de zile, gigantul american din sectorul militar Raytheon propunea și României acest sistem sol-aer de apărare antiaeriană cu rază scurtă și medie.

NASAMS, un sistem sol-aer dezvoltat de companiile Raytheon Technologies (SUA) și Kongsberg (Norvegia), este utilizat de 12 țări din întreaga lume, inclusiv o serie de țări membre ale Alianței Nord-Atlantice (SUA, Norvegia, Olanda, Spania, Lituania și Ungaria), potrivit umbrela-strategică.ro .

NASAMS include radarul Sentinel, centrul de comandă Fire Distribution Center și rachete de intercepție AMRAAM, AMRAAM ER și AIM 9X Sidewinder Block II.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”