Vești proaste pentru Ucraina! Operațiunile cu drone Bayraktar, oprite din cauza întăririi sistemelor antiaeriene rusești

Vești proaste pentru Ucraina! Operațiunile cu drone Bayraktar, oprite din cauza întăririi sistemelor antiaeriene rusești

Sistemele de apărare aeriană rusești întărite în estul Ucrainei limitează din ce în ce mai mult eficiența dronelor ucrainene, subminând o capacitate ucraineană cheie în război, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare privind invazia rusă.

Soldat ucrainean cu un lansator portabilFoto: Twitter

Jack Detsch, de la Foreign Policy, a citat mai mulți oficiali și militari ucraineni anonimi, potrivit cărora forțele ucrainene au încetat în mare parte utilizarea dronelor turcești Bayraktar, care au fost folosite cu mare efect la începutul războiului, din cauza îmbunătățirii capacităților rusești de apărare aeriană.

Oficialii ucraineni se pare că sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că dronele de atac Gray Eagle din SUA ar putea fi, de asemenea, doborâte de apărarea aeriană rusă consolidată deasupra Donbasului.

Forțele ucrainene ar fi redus operațiunile aeriene la 20-30 de misiuni pe zi și se confruntă cu un deficit de aeronave disponibile pentru piloții activi.

Forțele rusești au probabil ca prioritate desfășurarea apărării aeriene în estul Ucrainei pentru a anula operațiunile ucrainene și pentru a proteja sistemele de artilerie pe care se bazează forțele rusești pentru a face progrese.

Cu toate acestea, forțele aeriene ucrainene și dronele înarmate rămân active în alte părți, provocând mai multe lovituri de succes asupra unor ținte din regiunea Herson în ultima săptămână.

Scurgeri de gaze provocate în Lugansk pentru a-i scoate din case pe cei care se ascund de mobilizare

Membrii comunității militare rusești continuă să comenteze deficiențele capacităților de generare a forțelor rusești, care au un impact tangibil asupra moralului și disciplinei rușilor care luptă în Ucraina.

Bloggerul militar rus Yuri Kotyenok a afirmat că trupele rusești nu au numărul și forța necesare pentru a avea succes în lupta din Ucraina.

Kotyenok a acuzat conducerea rusă că a desfășurat recruți noi și insuficient pregătiți și a cerut refacerea forțelor cu recruți bine pregătiți, cu experiență în infanteria terestră - deși este puțin probabil ca armata rusă să fie capabilă să genereze rapid o astfel de forță, după cum a evaluat anterior ISW.

În pofida apelurilor tot mai numeroase pentru o recrutare sporită din partea figurilor naționaliste, conducerea rusă continuă să desfășoare eforturi coercitive de mobilizare parțială care produc doar un număr limitat de rezerve, având în același timp un impact negativ asupra moralului și disciplinei personalului mobilizat cu forța.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a afirmat că autoritățile ruse din Lugansk creează scurgeri de gaz în blocuri pentru a forța bărbații care se ascund de mobilizare să iasă din apartamente.

În plus, Direcția principală de informații a Ucrainei a raportat că soldații ruși din Tokmak ocupat, regiunea Zaporojie, apelează la medicii ucraineni locali pentru a le elibera certificate care să susțină incapacitatea medicală de a continua serviciul militar.

Atacul cu dronă asupra rafinăriei rusești a provenit din Donețk

Forțele ucrainene au efectuat un atac cu dronă asupra unei rafinării rusești de petrol din Novoshakhtinsk, regiunea Rostov, la 22 iunie.

Canalul rusesc de Telegram Voenyi Osvedomitel a afirmat că atacul, care a vizat infrastructura rusă pe o rază de 15 km de la granița ucraineană, a provenit din regiunea Donețk.

Forțele ucrainene nu au mai vizat infrastructura rusă de mai multe săptămâni, iar acest atac este probabil o încercare de a perturba logistica rusă și aprovizionarea cu combustibil a operațiunilor rusești din estul Ucrainei.

Concluzii cheie de la ISW

Forțele rusești au continuat să obțină câștiguri la sud de Lysychansk și vor ajunge probabil în oraș în zilele următoare, deși este puțin probabil ca acestea să captureze rapid zona Severodonetsk-Lysychansk. Trupele Moscvoei au continuat operațiunile ofensive spre Slovyansk și au făcut progrese minore. Forțele rusești și-au intensificat eforturile de a bloca liniile de comunicații ucrainene de-a lungul autostrăzii T1302 Bakhmut-Lysychansk, pentru a sprijini operațiunile rusești spre Lysychansk. Forțele rusești s-au concentrat asupra operațiunilor defensive de-a lungul axei sudice și este posibil să fi înregistrat câștiguri marginale în cadrul regiunii Mykolaiv. Autoritățile ruse continuă să ia măsuri pentru a facilita integrarea economică a zonelor ocupate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele