Vicepremierul Suciu spune că Guvernul îşi asumă scrisoarea trimisă de Tudorel Toader presei internaţionale

Vicepremierul Suciu spune că Guvernul îşi asumă scrisoarea trimisă de Tudorel Toader presei internaţionale

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la sediul PSD Arad, că Guvernul îşi asumă scrisoarea transmisă de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, către publicaţia Financial Times, arătând că "reflectă exact realitatea sistemului judiciar din România, este o oglindă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani".

Prezent la Arad, vicepremierul Daniel Suciu a fost întrebat de jurnalişti dacă a fost consultat cu privire la scrisoarea transmisă de Toader presei internaţionale, el declarând că Guvernul îşi asumă acest document.

"Scrisoarea domnului ministru Tudorel Toader reflectă exact realitatea sistemului judiciar din România, este o oglindă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în sistemul judiciar. Este asumată de către Guvernul României, toate informaţiile sunt veridice şi sunt întru totul de acord cu cele menţionate acolo. Până la urmă, cred că absolut toată lumea trebuie să afle ce s-a întâmplat, nu doar o parte sau alta. Nu am văzut pe alţii să fie extrem de scandalizaţi când în DNA exista o secţie specială de urmărire a magistraţilor şi această secţie a produs peste 3.200 de dosare făcute procurorilor şi judecătorilor. Spuneţi-mi dumneavoastră dacă acest instrument numit secţie specială din DNA nu se poate constitui într-o formă de presiune şi de şantajare a unor magistraţi", a declarat Daniel Suciu.

Întrebat din nou dacă el personal a fost consultat înainte de transmiterea acestei scrisori, vicepremierul a precizat: "Este un document asumat de către Guvernul României, cu asta cred că am răspuns".

Suciu a mai fost întrebat dacă are cunoştinţe despre o eventuală plată către Financial Times pentru publicarea scrisorii lui Toader, însă a spus că nu ştie să fie vorba de un articol plătit, ci ştie doar că a fost trimisă o scrisoare spre publicare.

Presa centrală a prezentat, joi, informaţii cu privire la o scrisoare trimisă de Tudorel Toader către Financial Times, în care fostul procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este criticată, iar ministrul Justiţiei afirmă că aceasta nu trebuie numită în fruntea Parchetului European. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”