Vicepreședintele CSM a sesizat IJ în legătură cu afirmațiile lui Sebastian Ghiță

Vicepreședintele CSM a sesizat IJ în legătură cu afirmațiile lui Sebastian Ghiță

Procurorul Luminița Palade, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile făcute de către deputatul Sebastian Ghiță atât în discursul susținut în Parlament, cât și într-un interviu televizat.

"Luminița Palade, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, (...) a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competențelor legale, pentru a stabili dacă și în ce măsură prin afirmațiile lansate în spațiul public de către domnul deputat Sebastian Ghiță a fost adusă atingere independenței procurorilor Direcției Naționale Anticorupție și sistemului judiciar în ansamblul său", se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de CSM.

Conform sursei citate, sesizarea vizează afirmațiile făcute de deputat într-un interviu difuzat în cadrul "Știrilor" postului de televiziune B1 TV în data de 29 martie, la ora 22,00, precum și cele cuprinse în discursul susținut în ședința plenului Parlamentului din 30 martie.

Sebastian Ghiță a susținut miercuri în plenul Camerei Deputaților că Legislativul este supus unei presiuni uriașe, iar arestarea este folosită ca instrument modern de tortură pentru a obține noi denunțuri .

El a adăugat că cei mai importanți lideri politici ai țării au dosare sau li se pregătesc.

"Vreau să vă spun adevărul. Trăim astăzi într-o Românie în care președintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar pe care, cumva, soția sa îl poate avea. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, e amenințat pe surse cu dosare și percheziții la foștii colaboratori. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, are două dosare în lucru. Foști prim-miniștri ai României au fost arestați, au dosare sau au dosare în lucru. Procurorul general a fost demis cu un dosar. Șefi de servicii de informații au dosare, șefii tuturor partidelor din România sunt în instanță sau au dosare, inclusiv Vasile Blaga și Alina Gorghiu. Șefii tuturor instituțiilor media au dosare. Mii de medici, de profesori, de oameni de afaceri și funcționari au dosare. Mii de firme românești au fost distruse cu dosare. Care este rezultatul? România a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni", a susținut deputatul.

Sebastian Ghiță a adăugat că se cere arestarea sa pentru a-l forța să devină denunțătorul lui Victor Ponta și că de un an i se sugerează să facă acest denunț.

"De ce vor capul lui Ponta? Pentru că a refuzat să facă anumite compromisuri. Pentru că și-a făcut datoria cu demnitate. Pentru că astăzi are o cotă de popularitate mai mare decât puternicii zilei. Declar public astăzi, aici, în fața dvs: nu am nimic de denunțat despre activitatea lui Victor Ponta. Aminteam despre dosarul soției președintelui Iohannis. Am văzut-o cu toții pe soția lui Liviu Dragnea inculpată pentru o faptă minoră petrecută acum 10 ani. Acuzația gravă era că nu și-a sancționat două colege de birou care au întârziat la program. Am aflat o altă informație secretă dintr-un dosar al procurorilor de la DNA Ploiești. Se chinuie de trei luni să-i facă un dosar și soției lui Victor Ponta în speranța că vor fabrica încă un alt dosar acestei familii. Am informația de pe site-ul comisarul.ro", a afirmat Ghiță.

AGERPRES/(AS — autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante