Vicepreşedintele SUA anunţă o ''nouă eră'' a misiunilor spaţiale înaintea unei noi lansări spre ISS

Vicepreşedintele SUA anunţă o ''nouă eră'' a misiunilor spaţiale înaintea unei noi lansări spre ISS

Vicepreşedintele SUA Mike Pence a anunţat marţi "o nouă eră a zborurilor spaţiale", în timp ce s-a întâlnit cu primii astronauţii NASA ce urmează să plece în misiune pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) de pe pământ american, din ultimii 10 ani, transmite DPA.

"Ne aflăm la distanţă de o săptămână şi o zi de momentul în care America va trimite din nou în spaţiu astronauţi americani, cu rachete americane, de pe pământ american", a susţinut Pence.

Astronauţii Robert Behnken şi Douglas Hurley urmează să pornească în misiunea spre ISS la bordul unei capsule Crew Dragon, la 27 mai. Ei vor fi lansaţi cu o rachetă Falcon 9, de la Centrul Spaţial Kennedy, aparţinând NASA, din Florida.

Adresându-se astronauţilor prin teleconferinţă, Mike Pence le-a spus că misiunea lor anunţă "zorii unei noi ere de leadership american în spaţiu". Vicepreşedintele american a precizat că se va afla în Florida pentru această lansare istorică.

Începând cu anul 2011, capsulele şi rachetele de concepţie rusă Soyuz au reprezentat singura modalitate de transport spre şi dinspre ISS.

Mike Pence este preşedintele Consiliului Naţional Spaţial al SUA, organism care îl consiliază pe preşedintele Donald Trump în ceea ce priveşte politica spaţială.

Cu aceaşi ocazie, administratorul NASA, Jim Bridenstine, l-a informat pe Mike Pence despre progresul programului Artemis al NASA, ce vizează revenirea astronauţilor americani pe Lună în 2024.

"Racheta arată foarte bine şi vom fi gata să lansăm capsula Orion într-o misiune în jurul Lunii în 2021", a precizat Bridenstine, adăugând că peste 12.000 de persoane au aplicat pentru o poziţie de astronaut în cadrul acestui program.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani