Victor Becali rămâne în închisoare; cererea de eliberare condiționată, respinsă de instanță

Tribunalul Ilfov a respins miercuri cererea de eliberare condiționată depusă de fostul impresar Victor Becali, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de patru ani și opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de fotbaliști.

Inițial, pe 30 iunie, Victor Becali a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 4, însă procurorii DNA au făcut contestație, admisă miercuri de Tribunalul Ilfov.

Tribunalul a stabilit că Victor Becali poate face o nouă cerere de eliberare condiționată în noiembrie 2017.

"În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cpp raportat la art.587 alin.1, 3 Cpp, admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție. Desființează sentința penală nr.1706 din 30.06.2017 dată de Judecătoria Sectorului 4 București în soluționarea dosarului penal nr.14518/4/2017 și pe fond, rejudecând, respinge propunerea de liberare condiționată a condamnatului Becali Victor, în prezent deținut în cadrul Penitenciarului Jilava, ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 16.11.2017", se arată în decizia instanței.

Victor Becali a fost condamnat definitiv în martie 2014 la patru ani și opt luni de închisoare în dosarul transferurilor, alături de alți șapte reprezentanți ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali și Cristian Borcea se mai află în detenție, restul fiind eliberați condiționat.

Potrivit DNA, faptele săvârșite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obținuți din transferuri fiind "spălați" prin intermediul unor firme off-shore.

Victor Becali mai are o condamnare de 5 ani și 8 luni închisoare, în dosarul mituirii fostei judecătoare Geanina Terceanu, însă decizia în acest caz nu este definitivă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

3 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

4 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

5 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima