Victor Pițurcă a revenit la DNA. Fostul selecționer a fost eliberat dimineață din arest

Victor Pițurcă a revenit la DNA. Fostul selecționer a fost eliberat dimineață din arest

Victor Pițurcă s-a reîntors la sediul Direcției Naționale Anticorupție, la doar câteva ore din momentul în care a fost eliberat și pus sub control judiciar. Fostul selecționer se află în aceste momente în fața procurorilor pentru a oferi mai multe detalii în cazul în care este cercetat.

Victor Pițurcă s-a întors la DNA FOTO: Inquam Photos

UPDATE: Victor Pițurcă a părăsit sediul DNA, acesta a fost anchetat timp de o oră de către procurori. Fostul selecționer nu a dorit să ofere declarații în momentul în care a părăsit sediul Direcției Naționale Anticorupție.

În schimb, avocatul acestuia a precizat că va analiza măsura controlului judiciar.

„Domnul Pițurcă nu are nicio treabă cu această chestie, nu există așa ceva. Stenogramele nu îl vizează pe domnul Pițurcă.(..) Nu știți în ce condiții s-au făcut acele plăți”, a afirmat acesta.

----

"O să aflaţi curând despre ce e vorba. Eu nu am nicio treabă cu această afacere", a declarat Victor Piţurcă, în această dimineață, la ieșirea din arest.

Procurorii DNA au dispus plasarea lui sub control judiciar şi urmează să ia o decizie în cazul şefului Romarm, Gabriel Ţuţu . El a fost reținut pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual.

În cursul dimineţii de marţi, Alexandru Piţurcă, fiul fostului selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, s-a prezentat, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori.

Acuzațiile DNA

"Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză (n.r. Victor Piţurcă), în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție). Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului)", a transmis DNA luni.

Totodată, procurorii spun că în intervalul martie -aprilie 2020, şeful Romarm ar fi cerut , printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale