Victor Ponta îl atacă dur pe Liviu Dragnea pentru modul în care a gestionat pesta porcină: Am aflat că în 2017 a rezolvat problema și a primit și un premiu/ După care a vândut toți porcii de la ferma din Salcia

Victor Ponta îl atacă dur pe Liviu Dragnea pentru modul în care a gestionat pesta porcină: Am aflat că în 2017 a rezolvat problema și a primit și un premiu/ După care a vândut toți porcii de la ferma din Salcia

Fostul premier, Victor Ponta, prezintă pe pagina lui de Facebook o postare din mai 2017, în care Liviu Dragnea anunța că România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină. ”Astfel, după mai bine de 10 ani, a fost înlăturată principala barieră privind exportul de carne de porc din România”, scria Liviu Dragnea. Ponta comentează ironic: ”Despre PESTA PORCINA- acum am aflat că încă din 2017 Liviu Dragnea a rezolvat problema – și a primit și un premiu pentru asta! Dupa care a vândut toți porcii de la Ferma din Salcia!!! Și a mai facut cateva milioane de euro!”, transmite Nicolae Bian pentru G4Media.

Liviu Dragnea mai scria în mai 2017 pe Facebook: ”Având în vedere că în scurt timp devine operațional și Programul Carne de proc din fermele românești, țara noastră are toate șansele să revină în forță pe piețele internaționale, după ce ani la rând importurile la acest produs au fost de zece ani mai mari decât exporturile. State precum Japonia, SUA, Canada și Mexic și-au manifestat deja intenția de a începe negocierile bilaterale. Este o realizare uriașă și apreciez efortul epus de Geronimo Brănescu, președintele ANSVSA, care a pledat cauza României în fața forului”.

Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA lăudat de Dragnea anul trecut, este este omul de încredere al lui Sorin Paul Stănescu, nașul de cununie al lui Ștefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Sorin Paul Stănescu a fost asociat, prin intermediul SC Pasteur SA, cu Geronimo Răducu Brănescu în firma Farmec Reserch&Industries Impex din Feteşti, judeţul Ialomiţa, aşa cum reiese din Monitorul Oficial nr.4473 din 2015.

Ştefan Valentin Dragnea a hotărât înainte de confirmarea oficială a pestei porcine, în 2018, în România să nu mai cumpere porci pentru a-i îngrăşa. A decis în schimb să proceseze carcase pe care le cumpără. Asta după ce, în 2016 şi 2017, efectivele de animale crescute în comuna din Teleorman au fost mereu tot mai mari.

Schimbarea strategiei a făcut că ferma de porci a lui Dragnea jr să fie ferită de faliment sau de pierderi de un milion de euro, în cazul în care pesta porcină se extinde în Teleorman.

Dacă la finele anului trecut în ferma din Salcia erau şi 15.000 de animale pentru care s-au încasat subvenţii de la Uniunea Europeană, anul acesta în saivanale din Salcia nu au fost mai mult de 5.000 de animale. Informația a fost semnalată, inițiat, de o anchetă realizată de Libertatea.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu