Victorie categorică a României la Campionatul Mondial de Handbal în fața reprezentativei din Chile

Victorie categorică a României la Campionatul Mondial de Handbal în fața reprezentativei din Chile

Echipa națională a României a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial de handbal feminin, învingând selecționata din Chile cu 44-19, conform GSP.

Echipa Romaniei de Handbal. Foto: Mediafax

Naționala feminină a Românie i a debutat la Campionatul Mondial cu un meci tocmai bun pentru a intra în atmosferă și pentru a scăpa de emoțiile pe care le presupune un astfel de turneu final. Chile, aflată la a doua participare la CM, nu avea cum să-i pună probleme României.

După zece minute scorul era deja 10-2, România reușind să înscrie de pe extreme, de pe pivot, să combine și să ducă la capăt cu succes contraatacuri. Nu prea s-a aruncat de la distanță, dar nu a fost nevoie pentru că scorul a căpătat proporții.

Au marcat aproape toate jucătoarele de câmp pe care Florentin Pera le-a trecut pe foaia de joc în afara Lorenei Ostase și Andreea Popa. Selecționerul României, aflat la prima sa ediție de Campionat Mondial ca principal pe banca naționalei feminine, le-a lăsat în tribune Cristina Neagu (accidentată), Yulia Dumanska și Diana Lixăndroiu.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Sonia Seraficeanu, cea care a reușit patru goluri în primele 30 de minute. Scorul pauzei a fost 25-6.

Diferența păstrată și după pauză

Florentin Pera le-a cerut fetelor să joace până la capăt pentru că o astfel de diferență poate duce la căderi în joc. Chiar dacă au mai apărut unele greșeli, diferența a rămas constantă. În minutul 40, scorul fiind 32-12.

Pe parcursul meciului în sala de la Herning s-a auzit și galeria României și pentru că arena de 15.000 de locuri a fost mai mult goală. Româncele au continuat să înscrie pe bandă rulantă. Cu zece minute înainte de final scorul ajunsese la 38-15. Până la urmă partida s-a încheiat cu 44-19. Un meci util în care Florentin Pera a putut să experimenteze și fetele să intre ușor în această competiție importantă.

Lucrurile devin mai serioase în următoarea întâlnire pentru România pentru că duminică va întâlni Serbia de la ora 19:00. O echipă mult mai valoroasă decât cea sud-americană, dar care a venit la acest CM fără multe dintre vedetele sale. Serbia va debuta în această seară de la ora 21:30 împotriva Danemarcei.

Pentru România au marcat: Buceschi 6, Dindiligan 5, Seraficeanu 5, Ostase 5, Dincă 4, Gogîrlă 3, Badea 3, Pintea 3, Bazaliu 2, Balog 2, Bucur 2, Laslo 2, Pașcan 1, Popa 1.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat