Victorii așteptate pentru candidații pro-Kremlin la primele alegeri locale organizate în Rusia de la începutul invaziei din Ucraina

Victorii așteptate pentru candidații pro-Kremlin la primele alegeri locale organizate în Rusia de la începutul invaziei din Ucraina

Candidaţii susţinuţi de Kremlin au obţinut victoriii, aşa cum era de aşteptat, la primele alegeri locale ținute în Rusia de la începutul invaziei din Ucraina, relatează agenția de presă dpa, care citează presa rusă.

FOTO EPA-EFE

Toţi cei 14 guvernatori în exerciţiu care candidau pentru un nou mandat şi-au menţinut posturile, iar partidul Rusia Unită şi-a păstrat majoritatea în aproape toate legislativele regionale şi locale, potrivit Agerpres.

Au fost chemaţi la vot, de vineri până duminică, alegători din peste 80 de regiuni ruse.

Observatori independenţi ai organizaţiei Golos au denunţat numeroase semne de fraudă, dar autorităţile ruse au raportat că nu au fost înregistrate încălcări majore ale regulilor electorale.

Înainte de scrutin, reprezentanți ai opoziţiei s-au plâns că autoritățile nu au permis participarea unor candidaţi care au luat poziţie împotriva războiului purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Cel mai bun rezultat dintre guvernatori a fost obţinut de liderul republicii Buriatia, Aleksei Țidenov, cu 86,23%, iar cel mai modest, din punctul de vedere al Kremlinului, a fost realizat de Aleksandr Brecealov, guvernatorul republicii Udmurtia, situată pe Volga, cu 64,38% din voturi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească