VIDEO „Carne de tun. Au mințit pe toată lumea”/Un guvernator rus, confruntat de mamele soldaților trimiși în Ucraina

VIDEO „Carne de tun. Au mințit pe toată lumea”/Un guvernator rus, confruntat de mamele soldaților trimiși în Ucraina

Un guvernator rus a fost confruntat cu privire la invadarea Ucrainei de către un grup de cetățeni furioși, în rândul acestora numărându-se și mame ale soldaților trimiși la război, relatează The Moscow Times .

Guvernatorul Serghei TsivilevFoto: Daniel Aikin / TASS / Profimedia Images

O înregistrare video făcută cu telefonul la o întâlnire dintre autoritățile regiunii Kemorovo din sud-vestul Siberiei și locuitori ai acesteia îl arată pe guvernatorul Serghei Tsvilev încercând să apere invazia militară a Ucrainei în fața unei mulțimi de oameni care acuză că au fost mințiți.

Radio Europa Liberă notează că Tsivilev, flancat de bărbați în uniformă, vorbea în orașul Novokuznețk cu mamele soldaților trimiși în Ucraina, întâlnirea având loc la un centru de instruire pentru poliție.

„De ce ne-ați trimis băieții acolo?”, îl întreabă o femeie pe guvernator, acesta refuzând însă să răspundă „cât timp operațiunea militară este în desfășurare”.

El a îndemnat mamele soldaților să evite criticile la adresa autorităților până când „[operațiunea] se va încheia, lucru care se va întâmpla în curând”.

„Când toată lumea moare”, îi răspunde o voce din mulțime. „Au fost trimiși ca carne de tun. [Autoritățile] au mințit pe toată lumea”, adaugă o alta.

Ucraina afirmă că a ucis peste 11.000 de militari ruși

Deși nu este clar când a fost realizată filmarea, ea vine în contextul în care aproape 13.500 de locuitori ai Rusiei din peste 100 de orașe ale țării au fost deja arestați din cauza protestelor anti-război care s-au răspândit și în state vecine precum Kazahstanul sau Georgia.

Însă cel mai recent sondaj de opinie realizat în Rusia arată că 63% dintre cetățenii țării susțin „operațiunea militară specială” din Ucraina, popularitatea președintelui Vladimir Putin fiind la rândul ei pe o pantă ascendentă de la declanșarea invaziei.

Armata ucraineană a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că forțele sale ar fi ucis deja peste 11.000 de militari ruși, o cifră care însă nu a fost verificată independent.

Singurul bilanț anunțat până acum de Moscova, publicat miercurea trecută, după 7 zile de lupte, afirma că doar 498 de militari ruși ar fi fost uciși în Ucraina, de 10 ori mai puțin decât bilanțul anunțat de Kiev la momentul respectiv.

Numeroși soldați ruși capturați de armata ucraineană în diferite părți ale țării au relatat că nu li s-a spus că vor fi trimiși pentru a lupta în Ucraina, susținând că au fost anunțați doar că iau parte la exerciții militare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...