VIDEO Priviți, două Eurofighter Typhoon britanice, decolate de la Kogălniceanu, au exersat acțiuni comune de luptă cu două F-16 turce

VIDEO Priviți, două Eurofighter Typhoon britanice, decolate de la Kogălniceanu, au exersat acțiuni comune de luptă cu două F-16 turce

Avioane de luptă din cadrul Forțelor Aeriene ale Regatului Unit și al Forțelor Aeriene ale Turciei au desfășurat un antrenament aerian comun ca parte a unui program de instrucție stabilit în cadrul NATO.

Exercițiul a implicat participarea unei celule (două aeronavei) Typhoon britanice și a unui număr similar de avioane F-16 turce.

Avioanele de luptă Typhoon ale forțelor britanice fac parte dintre cele care în prezent sunt dislocate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, din România, și aparțin Aripii 140 Aeriene Expediționare britanice, care, până în iulie, participă la misiunea de Poliție Aeriană Întărită a NATO în regiunea Mării Negre.

Avioanele Eurofighter Typhoon britanice și F-16 turce au simulat lansări de rachete. Britanicii au fost realimentați în aer de un Voyager

Exercițiile au cuprins simularea lansărilor de rachete împotriva unor ținte situate dincolo de raza de vizibilitate directă, precum și realimentarea în aer a avioanelor Typhoon asigurată de către o aeronavă cisterna Voyager. Aceasta din urmă a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru, unde Forțele Aeriene ale Regatului Unit au dislocate astfel de capabilități aeriene.

Un pilot britanic participant la exercițiu a declarat: „Este o mare mândrie să îi asigurăm pe partenerii NATO cu privire la angajamentul nostru față de ei și față de organizația mai largă. A fost o oportunitate minunată de a zbura peste frumoasa parte de vest a țării (Turciei), continuând să ne asigurăm că abilitățile noastre de piloți de luptă sunt menținute la cel mai înalt nivel de pregătire.”

Site-ul Savunma Sanayi din Turcia a semnalat că, pe 19 iunie, avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Turce și avioane Eurofighter britanice au participat la „Instruirea de cooperare aero-navală a NATO” împreună cu fregata italiană F-592 Margottini, fregata turcă F-246 Salihreis și corveta turcă Heybeliada.

Aceste antrenamente au loc înaintea exercițiului multinațional Anatolian Eagle, organizat la sfârșitul acestei luni de Forțele Aeriene Turce, la care vor participa, de asemenea, și avioanele de luptă Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Regatului Unit.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul