VIDEO 5000 de oameni au protestat la București. Jandarmii, din ce în ce mai agresivi. Priviți ce este la Cluj!

VIDEO 5000 de oameni au protestat la București. Jandarmii, din ce în ce mai agresivi. Priviți ce este la Cluj!

Peste 5.000 e oameni au protestat miercuri seară în Piața Victoriei din București ca reacție la adoptarea de către Parlament a modificărilor făcute de PSD și ALDE la Codul penal.

O serie de scene violente între jandarmi și protestatari au avut loc la un moment dat. Manifestanții au aruncat cu peturi și apă în forțele de ordine. Drept răspuns, jandarmii au extras din mulțime mai mulți oameni.

Scandarea serii în Piața Victoriei a fost ”Cât de javră poți să fii, ai furat de la copii”.

Manifestații au avut loc în mai multe orașe din țară, printre care Cluj-Napoca și Iași.

22:00 Scandarea zilei: ”Cât de javră poți să fii, ai furat de la copii”

21.38 Huiduieli masive în Piața Victoriei. ”DNA să vină să vă ia”, ”Afară, afară cu trădărori de țară”, ”Iubirea de țară în stradă se măsoară”. Către jandarmi: ”Ce vrem noi, e și pentru voi”.

21:30 Oamenii scandează ”Nu mai vrem conducători repetenți și infractori”, ”Liviu Dragnea îți dorim, îți dorim tot neamul, să te duci la pușcărie tu și Tăriceanu”, ”La mulți ani, Liviule, îți urează străzile”

21.23 Peste 5.000 de oameni în Piața Victoriei. Noi îmbrânceli între protestatari și jandarmi. Lumea strigă ”Fără penali” și ”Hoții”

21:15 O serie de scene violente au avut loc în Piața Victoriei. Mai mulți manifestanți au fost extrași din mulțime de jandarmi, după ce oamenii au aruncat cu apă și peturi în forțele de ordine.

21:09 Lumea aruncă cu peturi și apă în jandarmi. Momente de tensiune maximă. Mulțimea vrea să ajunga în Guvern. Oamenii scandează: ”Jandarmeria apără hoția”

21.05: Câțiva manifestanți au încercat din nou sa desfacă gardurile, zeci de jandarmi încearcă să îi oprească. Îmbrânceli între protestatari și forțele de ordine. Jandarmii fac apel la portavoce: ”Fără violență, respectați indicațiile forțelor de ordine!”

21:03 Protestatarii din Piața Victoriei au aprins lanternele telefoanelor mobile. Peste 3.000 de oameni care strigă ”Dragnea, nu uita, asta nu e țara ta!”

 21:01 Zeci oameni protestează și la Iași

20.55: Numărul protestatarilor crește. Oamenii strigă ”Analfabeta!” și ”Fără garduri!”

20:53 Câteva mii de oameni protestează și la Cluj-Napoca. Manifestanții mărșăluiesc prin oraș scandând lozinci anti PSD și anti guvernamentale: ”Îmi e silă de Dăncilă”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți”, ”Jos Dragnea, jos, ești un ticălos!”, ”Justiție, nu corupție”.

UPDATE 20:44 Aproape 3.000 de oameni s-au adunat la protestul din Piața Victoriei.

UPDATE 20:36 Apare un camion al Jandarmeriei cu garduri și se huiduie puternic.

UPDATE 20:33 Câțiva oameni (bicicliști, precum și o femeie în cărucior) s-au așezat pe carosabil între garduri și trotuarul din fața Guvernului.

„Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câștiga libertatea noastră”, „Repetenți și infractori, nu vă vrem conducători” - strigă manifestanții.

UPDATE 20:15 Traficul este acum blocat în aproape toată Piața. Nu se mai circulă nici pe Kiseleff, nici pe Mihalache, nici pe Aviatorilor.

20:11 - Protestatarii s-au asezat pe jos, pe trecerile de pietoni, blocand accesul rutier spre Piata Victoriei. Piata este deja inconjurata de garduri de delimitare puse de jandarmi. Peste 1.500 de oameni sunt acum in Piata Victoriei.

19:49 - Se scandeaza impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea. Protestatarii au steaguri, fluiere si vuvuzele si cer si altora sa iasa in strada, la ora 20.00, cu masini, motociclete si alte vehicule, potrivit News.ro. "Iesiti din casa ca intrati in sclavie", spun protestatarii. Acestia scandeaza "PSD, ciuma rosie", "Demisia", "Nu cedam" si "Coruptiua ucide".

19:40 Si in alte orase din tara sunt anuntate proteste.

La Sibiu, comunitatea "Va vedem" a organizat o prezentare a modificarilor la Codul Penal, astfel incat toata lumea sa inteleaga care sunt efectele intrarii in vigoare a acestor modificari.

La Brasov, protestatarii au blocat pentru un sfert de ora o trecere de pietoni din centrul orasului.

19:33 - Protestatarii vor sa blocheze circulatia, iar jandarmii incearca sa ii aduca din nou spre centrul pietei. Potrivit Digi24, in acest moment sunt circa 300 de oameni in Piata Victoriei

19:20 - Peste 200 de oameni sunt deja in Piata si protesteaza pasnic.

 Si jandarmii s-au mobilizat in numar mare. Oamenii scandeaza "Hotii, hotii"

Codul Penal a trecut la limita de Camera Deputatilor. Doua voturi au facut diferenta. Rezultatul a fost primit cu aplauze

Mobilizarea s-a facut pe Facebook. Comunitatea Coruptia Ucide a anuntat protestul sub lozinca "Depinde si de noi. Nu s-a terminat. Hai in strada!", intre orele 15:30 si 23:00, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, in calitate de camera decizionala, proiectul de lege PSD-ALDE de modificare a Codului Penal, dupa o procedura accelerata in Parlament.







Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu