VIDEO „Acesta este doar începutul”/Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

VIDEO „Acesta este doar începutul”/Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

Ucraina pare să fi lovit o bază aeriană rusă importantă în adâncul peninsulei Crimeea ocupată, în ceea ce este considerată o lovitură semnificativă într-o regiune considerată de Moscova ca fiind în mare măsură ferită de atacuri. Aerodromul militar Sakîi este unul dintre aeroporturile cheie pentru aviația rusă din Peninsulă. Se estimează neoficial ca peste 40 de avioane rusesti de top au fost distruse plus depozitele de munitii.

Regimentul 43 de Aviație de Luptă al Forțelor Aerospațiale Ruse are sediul pe teritoriul aerodromului militar Saki din Novofedorivka . Aici există bombardiere Su-30SM, Su-33 și Su-24M, informează jurnaliştii de la „Scheme”.

Jurnaliştii au publicat o fotografie a aerodromului, pe care serviciul Planet Labs a luat-o cu patru ore înainte de explozie. Fotografia prezintă depozite și un număr semnificativ de avioane militare.

Se observă că aerodromul militar de la „Sakîi” este unul dintre cele cheie pentru aviația Federației Ruse în Crimeea ocupată . Anterior, a existat o bază a Marinei Ucrainene. Potrivit Radio Liberty, armata rusă efectuează lovituri aeriene și bombardamente ale orașelor ucrainene de pe acest aerodrom.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, baza militară este folosită de Ministerul rus al Apărării. Aici există un complex de pregătire pentru teste la sol pentru a exersa decolarea și aterizarea aeronavelor de aviație navală.

Unul dintre cele doar două simulatoare de acest tip din Rusia, complexul este un aerodrom cu un teren de zbor din oțel sub forma unei punți de navă. Dimensiunile aerodromului sunt echivalente cu puntea de zbor a portavionului Amiral Kuznețov, notează TASS.

Imagini video, postate marți după-amiază, au arătat o serie de explozii foarte mari la baza forțelor aeriene Sakîi, care este situată la aproximativ 200 km în spatele liniilor frontului rusești, în sudul Ucrainei.

O persoană a murit în explozie și cinci au fost rănite, susține șeful regiunii, Serghei Aksionov.

Stația aeriană navală Sakîi este situată în Novofedorivka și este baza aeriană asociată cu operațiunile flotei ruse din Marea Neagră.

Martorii au declarat pentru Reuters că au auzit cel puțin 12 explozii în jurul orei 15.20, ora locală, de la baza aeriană Sakîi de lângă Novofedorivka, pe coasta de vest a Crimeei.

Ministerul rus al Apărării a susținut că „detonarea mai multor magazine de muniție de aviație” a provocat o explozie, au informat agențiile de presă ruse, dar că nu au existat răniți.

Atacul asupra aerodromului „Sakîi” din Crimeea a fost efectuat de armata ucraineană, scrie The New York Times citând un oficial militar ucrainean informat de rang înalt.

„Era o bază aeriană din care decolau în mod regulat avioane pentru a ataca trupele noastre din sud. (...) Pentru atac au fost folosite arme fabricate în Ucraina”, a declarat interlocutorul jurnaliştilor. Nu a precizat despre ce fel de armă este vorba.

Oficialii ucraineni au comentat mai greu incidentul, dar în prima parte a serii, un consilier al președintelui, Mihail Podolyak, a părut să sugereze că atacul ar putea anunța o nouă fază a conflictului.

Podolyak a declarat că obiectivul pe termen lung al Kievului este "demilitarizarea Federației Ruse". El a adăugat: "Viitorul Crimeei este de a fi o perlă a Mării Negre, un parc național cu o natură unică și o stațiune turistică mondială. Nu o bază militară pentru teroriști. Acesta este doar începutul".

----

---

Imagini video descrise ca fiind de la locul exploziei şi postate pe reţelele de socializare arată o degajare de fum în zonă.

Cel puţin 12 explozii de diferite intensităţi au fost auzite în decurs de un minut, în jurul orei locale 12:30, afirmă doi martori. Trei dintre deflagraţii au fost deosebit de puternice, declanşând incendii şi degajări de fum.

Circa 30 de minute mai târziu, încă o deflagraţie, descrisă de martori ca fiind cea mai puternică, a produs încă două coloane de fum şi o degajare de praf. Sirenele au fost auzite în oraşul Saky din apropiere.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean