VIDEO Aceștia sunt cei doi senatori AUR din Ialomița/Doi români normali, profesori/Presa progresistă le va băga și lor flăcări pe nas?

VIDEO Aceștia sunt cei doi senatori AUR din Ialomița/Doi români normali, profesori/Presa progresistă le va băga și lor flăcări pe nas?

Aceștia sunt cei doi senatori AUR din Ialomița/Doi români normali, profesori/Presa progresistă le va băga și lor flăcări pe nas?

Județul Ialomița are numai senatori de la AUR, după cum arată rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. PNL și PSD nu au prins, în acest județ, nici un mandat în camera superioară a Parlamentului.

Dacă intri pe strada Minerva din Slobozia, nu ai cum să ratezi casa Rodicăi Boancă, proaspăt aleasă senator. Pe gard este atârnat un baner uriaş cu sigla AUR şi mesajul: Dreptate pentru România. Este profesoară de limba română şi are doi copii.

Rodica Boancă, senator ales AUR: Intrarea în acestă formaţiune, în acestă mişcare a fost o erupţie, o necesitate şi o revoltă la adresa situaţiei actuale. Consider că trebuie să ne implicăm mai mult din partea oamenilor de rând, oamenilor simpli.

Între timp îşi face apariţia şi Adrian Costea. Uşor emoţionat, ne spune că este profesor de istorie şi nu ştie cum s-a trezit peste noapte senator. Mărturiseşte că a ajuns pe lista de candidaţi printr-o conjunctură şi nici prin gând nu i-a trecut vreodată că ar putea îmbrăca haina de parlamentar.

Adrian Costea, senator ales AUR: Eu am crezut că este doar o experienţă frumoasă din care voi avea de învăţat, nu mă aşteptam la vârsta asta, la 33 de ani, să ajung şi senator.

Imediat după vot, au apărut nenumărate voci care cataloghează AUR drept un partid extremist, naţionalist şi antioccidental.

Cei doi senatori nu sunt de acord.

Adrian Costea: Eu personal nu am avut niciodată ieşiri extremiste sau...

Rodica Boancă: Suntem oameni cu vederi deschise, eu nici atât, am predat până şi în penitenciar, am predat în toate şcolile, tuturor copiilor de toate etniile.

În judeţul Ialomiţa alegerile au fost câştigate de PSD, urmat la mare distanţă de PNL. AUR a ieşit abia pe locul trei. Din cauza modului în care se distribuie şi redistribuie mandatele, cele două partide mari nu au obținut niciun mandat de senator, relatează Digi24.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului