VIDEO Al cincilea sezon al serialului ''The Crown'' va include o adaptare a interviului exploziv acordat de prinţesa Diana în 1995

VIDEO Al cincilea sezon al serialului ''The Crown'' va include o adaptare a interviului exploziv acordat de prinţesa Diana în 1995

Cel de-al cincilea sezon al serialului dramatic "The Crown", produs de platforma Netflix, va conţine o adaptare a interviului exploziv pe care Diana, prinţesa de Wales, l-a acordat în anul 1995 în emisiunea "Panorama" a postului de televiziune BBC, informează DPA.

Acel interviu, realizat de un jurnalist de la BBC, Martin Bashir, a generat numeroase articole pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă. Prinţesa britanică a vorbit în mod deschis despre căsnicia ei nefericită cu prinţul Charles, iar una dintre frazele sale - "existau trei persoane în această căsnicie, aşa că era puţin cam aglomerat" - a devenit imediat celebră.

La începutul acestui an, un raport coordonat de Lordul Dyson a ajuns la concluzia că BBC a muşamalizat "un comportament înşelător" al jurnalistului Martin Bashir pentru a obţine interviul cu prinţesa Diana şi l-a determinat pe ducele de Cambridge să ceară ca interviul să nu mai fie difuzat niciodată.

"Creatorii serialului 'The Crown' consideră că acel interviu este un moment-cheie pentru sezonul al cincilea", a declarat o sursă citată de tabloidul The Sun.

"Pentru scenariştii serialului, căsătoria furtunoasă dintre Charles şi Diana a dus la dezvăluirile şocante din emisiunea 'Panorama', iar ceea ce a urmat după decizia ei de a acorda interviul i-au definit ultimele luni de viaţă. Producătorii au investit masiv în asta. 'The Crown' are obiceiul de a analiza părţi din istoria familiei regale pe care aceasta din urmă ar dori să le facă uitate", a precizat aceeaşi sursă.

Raportul Lordului Dyson a concluzionat că Martin Bashir a "încălcat grav" codul de conduită al postului BBC atunci când a falsificat documente bancare şi le-a arătat fratelui prinţesei Diana, contele Spencer, pentru a ajunge astfel la prinţesa Diana şi a o convinge să îi acorde un interviu.

În urma publicării raportului, prinţii William şi Harry au publicat declaraţii prin care au condamnat acţiunile BBC.

BBC a adresat familiei regale o scrisoare publică prin care şi-a cerut scuze pentru circumstanţele în care a avut loc interviul din 1995, iar Martin Bashir a prezentat şi el scuze publice, spunând că falsificarea documentelor bancare a fost "un lucru prostesc" şi o faptă pe care o regretă profund.

În cel de-al cincilea sezon al serialului "The Crown", care va avea premiera în noiembrie 2022, Dominic West va interpreta rolul prinţului Charles, iar Elizabeth Debicki pe cel al prinţesei Diana.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…