VIDEO Al doilea F-35 prăbușit în SUA anul acesta...

VIDEO Al doilea F-35 prăbușit în SUA anul acesta...

Un avion de luptă de generația a V-a de tip F-35 Lightning II s-a prăbușit în Utah, SUA.

Avionul aparținea escadrilei 388 Fighter Wing, care a și anunțat oficial incidentul. Potrivit CNN , aeronava s-a prăbușit în jurul orei locale 18:15, în cursul zilei de miercuri.

Din fericire pilotul a reușit să se catapulteze și se află în afara oricărui pericol, au anunțat cei de la Baza Aeriană Hill a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

În urma prăbușirii a avut loc un incendiu care a fost stins rapid.

Nimeni nu a fost rănit la sol și nu se cunosc detalii cu privire la pagube produse la sol.

Totodată, cauza prăbușirii nu se cunoaște.

O anchetă a fost demarată imediat pentru investigarea accidentului în urma căruia s-a prăbușit aeronava F-35, cel mai modern avion de luptă construit vreodată.

Din ce se știe pilotul se afla într-o misiune de antrenament de rutină.

Comandantul Bazei Aeriene Hill a subliniat că pilotul, înainte de prăbușire și catapultare, a depus eforturi pentru a evita ca aeronava să se prăbușească pentru clădiri sau alte obiective din interiorul bazei.

În luna ianuarie a acestui an un F-35C Joint Strike Fighter al U.S. Navy a fost implicat într-un accident, în timp ce încerca să aterizeze la bordul portavionului USS Carl Vinson, care operera în Marea Chinei de Sud.

Înainte de a cădea în apele Mării Chinei de Sud, avionul F-35C a lovit puntea portavionului USS Carl Vinson, incident care a dus la rănirea a șapte militari. Pilotul a reuşit să se catapulteze la timp.

Acesta este al doilea accident aviatic care implică o aeronavă de tip F-35 care operează de pe un portavion. Un avion de luptă britanic F-35B a plonjat în Marea Mediterană în noiembrie anul trecut, în timpul unei încercări eșuate de decolare de la bordul portavionului Royal Navy HMS Queen Elizabeth. La momentul respectiv, pilotul a reuşit să se catapulteze, dar pentru recuperarea aeronavei a fost nevoie de câteva zile. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...