El i-a invitat pe cei care au fost „înșurubați prin sistemul PCR – pile, cunoștințe, relații” să-și găsească locuri de muncă în altă parte.

De asemenea, Ion Ștefan s-a încurcat când a vrut să spună titulatura ministerului, folosind vechea denumire: Ministerul Dezvoltării Regionale. El și-a cerut scuze, motivând că era obișnuit cu vechea formulă.

Ministerul Lucrărilor Publice, Administrației și Dezvoltării din guvernul Orban a fost înființat prin reorganizare Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Pe de altă parte, Ion Ștefan a acuzat faptul că bugetul acestui minister a fost elaborat de Guvernul Dăncilă cu o eroare de 66%.

„Anul 2019 a adus ministerului un buget total greșit. Azi mai avem un necesar de 66% de finanțare, în comparație cu ce s-a prognozat și prevăzut inițial. (…) E o chestie total anacronică, ceea ce e de necrezut că s-a gândit și s-a conceput așa ceva pentru acest minister. Noi vom face toate eforturile ca antreprenorii, UAT-urile să-și poată primi sumele necesare pentru a-și îndeplini obligațiile față de parteneri”, a declarat noul ministru.

La preluarea mandatului lui Ion Ștefan a participat și vicepremierul Raluca Turcan.

La audierea lui Ion Ștefan în comisiile parlamentare, multe dintre răspunsurile la întrebările parlamentarilor au fost date de premierul Ludovic Orban sau de către deputatul Florin Roman.

Vezi în video de la minutul 14.30:

 Andrușcă: