VIDEO Alertă chimică în Severodonetsk / Trupele ruse au bombardat un rezervor de acid azotic

VIDEO Alertă chimică în Severodonetsk / Trupele ruse au bombardat un rezervor de acid azotic

Trupele ruse din Severodonetsk au lovit un rezervor de acid azotic la o uzină chimică. Autoritățile îi îndeamnă pe ucraineni să rămână în adăposturi și să își pună măști de gaze, a spus Serhii Haidai, șeful administrației de stat din regiunea Luhansk.

"Lovitură aeriană în Severodonetsk. Rusaliștii au lovit un rezervor de acid azotic la o uzină chimică...

Efecte asupra oamenilor: acidul azotic este periculos atunci când este inhalat, înghițit sau intră în contact direct cu pielea sau cu membranele mucoase. Vaporii de acid irită tractul respirator.

Simptomele unei intoxicații ușoare includ bronșită, amețeli și somnolență; otrăvirea severă poate duce la edem pulmonar. Se pot folosi măști de gaze pentru protecție împotriva vaporilor și a brumelor de acid azotic."

Haidai a îndemnat locuitorii din zonă să rămână în adăposturi și să confecționeze măști de protecție pentru față îmbibate într-o soluție de sodă.

De asemenea, el i-a sfătuit pe cetățeni să urmărească direcția vântului.

Indicații în caz de contact cu acidul azotic

În cazul în care acidul nitric intră în ochi, clătiți-i sub jet de apă timp de 10-30 de minute.

Acidul azotic poate provoca leziuni oculare grave (dacă intră în contact direct cu ochii), inclusiv necroza extinsă a corneei și conjunctivei, ceea ce duce la pierderea vederii.

În caz de contact cu pielea, spălați zona afectată cu o soluție de apă și bicarbonat de sodiu și săpun. În cazul în care înghițiți acidul azotic, este indicată spălarea gastrică cu multă apă.

Aceste informații trebuie să fie raportate pe teren de către serviciile operaționale pentru persoanele care se află încă pe teritoriul necapturat al regiunii Luhansk și nu au mijloace de comunicare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu