VIDEO Alexandru Rafila: 3.800 de medici de familie fac testări pentru noul coronavirus

VIDEO Alexandru Rafila: 3.800 de medici de familie fac testări pentru noul coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că 3.800 de medici de familie efectuează deja testări pentru noul coronavirus în cabinete proprii.

"Sunt deja 3.800 de medici de familie care au intrat în acest sistem (de testare - n.r.). Ieri a fost prima zi în care au început să testeze. Din cauza asta a crescut şi numărul de teste la peste 100.000. Ne-am confruntat în weekend cu problema testării, pentru că medicii de familie în acest weekend prelungit nu au lucrat şi am căutat soluţii la nivelul Municipiului Bucureşti prin deschiderea a 28 de centre care să testeze, alături de Staţia de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pacienţii simptomatici pe baza unei programări", a afirmat Rafila, într-o conferinţă de presă.



El s-a pronunţat pentru extinderea numărului de centre de testare în ambulatoriile de specialitate la nivelul întregii ţări.

"Ne propunem că această procedură să o extindem în această săptămână la nivelul întregii ţări. Chiar în cursul zilei de astăzi vom avea o discuţie cu directorii direcţiilor de sănătate publică să organizăm astfel de puncte de prelevare a produselor biologice în vederea testării pentru persoanele simptomatice în toată ţara pentru weekend", a precizat ministrul. AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale