VIDEO Armata Rusiei a pierdut 1,500 de soldați și aproape 250 de vehicule încercând să traverseze râul Siverski

VIDEO Armata Rusiei a pierdut 1,500 de soldați și aproape 250 de vehicule încercând să traverseze râul Siverski

Invadatorii ruși au încercat deja de mai multe ori să traverseze râul Siversky Donets în apropiere de satul Bilohorivka din regiunea Luhansk, dar de fiecare dată forțele armate ale Ucrainei i-au oprit. 250 de vehicule militare și până la 1.500 de soldați ruși au fost uciși.

O serie de bloggeri ruși au lansat un val de critici la adresa conducerii Forțelor Armate ruse, inclusiv a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, după ce trupele rusești nu au reușit să forțeze râul Siversky Donets. Această reacție a atras atenția Institutului american pentru studiul războiului (ISW), după cum se arată în raportul lor.

"Distrugerea de către ucraineni a unor elemente semnificative ale unei brigăzi rusești de pușcași motorizați care a încercat să traverseze un pod de pontoane peste râul Siversky Donets pe 11 mai a șocat milbloggeri ruși proeminenți", se arată în raport.

Se remarcă faptul că milbloggeri care până acum aclamau armata rusă au criticat conducerea forțelor armate ruse pentru că nu a reușit să învețe din experiența războiului, iar sute de mii de abonați ai acestora au văzut acest lucru.

O serie de experți militari au reacționat, de asemenea, la încercările eșuate de forțare a râului, unii dintre ei acuzând armata rusă de incompetență, ceea ce a dus la pierderi grele, notează ISW.

În același timp, bloggerii ruși și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că împingerea constantă a liniilor propagandistice ale Rusiei îi împiedica să înțeleagă ce se întâmplă de fapt. ISW a sugerat că astfel de declarații ale bloggerilor pot avea consecințe, deoarece mulți dintre abonații lor au încredere în ei mai degrabă decât în guvernul statului. Acest lucru ar putea alimenta îndoielile tot mai mari din Rusia cu privire la perspectivele Rusiei în acest război și la competența liderilor militari ruși,

Anterior, s-a raportat că regiunea Luhansk are propria "Cernobaivka". Este vorba despre un cot al râului Siversky Donets, nu departe de satul Bilohorivka. Trupele rusești au încercat de cinci ori să construiască o trecere de pontoane și suferă constant pierderi în această zonă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, armata rusă a pierdut deja acolo aproximativ 250 de vehicule militare și până la 1.500 de soldați și ofițeri.

Imagine

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”