Ucraina anunță eliberarea primei localități după lansarea contraofensivei, în urmă cu câteva zile. Este vorba de un sat de la granița Donețk-Zaporojie, transmite Sky News.

Soldații au arborat steagul ucrainean la o clădire bombardată într-o înregistrare video neverificată publicată de Brigada 68 Jaeger din Ucraina, care a identificat așezarea ca fiind Blahodatne din regiunea Donețk, a relatat Reuters.

  • „Vedem primele rezultate ale acțiunilor de contraofensivă, rezultate localizate”, a declarat la televiziune Valeryi Shershen, purtătorul de cuvânt al sectorului militar ucrainean „Tavria”, notează și The Guardian.

El a precizat că satul se află la granița dintre regiunile Donețk și Zaporojie, la câțiva kilometri sud de satul Velyka Novosilka, controlat de Kiev.

  • ”Satul Blahodatne din regiunea Donețk a fost eliberat de armata ucraineană. După cum relatează Brigada separată 68 de jaeger cu numele lui Oleksa Dovbush, un steag ucrainean flutură acum deasupra satului! Glorie eroilor!”, a transmis pe Twitter Anton Gerashenko, consilier în Ministerul de Interne de la Kiev.