VIDEO Așa o fi?/Mafie în toată regula, frați români!

VIDEO Așa o fi?/Mafie în toată regula, frați români!

Nimeni nu s-a întrebat care este adevărul în privința scandalului declanșat la începutul anului, îndreptat împotriva ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care a fost acuzat de fanii rugbyului că dorește distrugerea acestui sport doar pentru faptul că Novak nu a dorit să dea înapoi Federației Române de Rugby, condusă de Alin Petrache, Stadionul Arcul de Triumf. Acesta a fost modernizat de către Stat printr-o injecție de 40 milioane euro, efectuată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Alin Petrache a fost reales aparent în unanimitate în funcția de președinte al Federației Române de Rugby. La 27 februarie 2021, așa păreau să stea lucrurile: că a fost unanimitate și că Petrache va avea alături o echipă “de tineri”: Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu – vicepreședinți, bașca fostul ministru de finanțe și al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, care a fost numit trezorierul FRR.

Este un moment zero, greu, de răscruce, un moment al unității! Suntem tineri și entuziaști și cred că în următorii patru ani ne vom dezvolta așa cum ne-am propus. Avem de dus o luptă grea, acerbă, dar avem o echipă puternică.

(Alin Petrache, în ziua realegerii sale)

Dar, cu o lună înainte, nu exista această “unanimitate”: Toni Pisaroglu își anunțase candidatura ÎMPOTRIVA lui Petrache.

Pisaroglu, poreclit și “Bodyguardul lui Dobrescu”, este un fost rugbyst român de performanță, ex-consilier de securitate la firmele controversatilor bogătani Frank Timiș și Dragoș Dobrescu, în legături cu Elliot Brody, cel care l-a invitat pe fostul lider PSD Liviu Dragnea la instalarea lui Donald Trump ca președinte. Pisaroglu a devenit mai “public” în ultimii 3 ani, fiind consultantul politic și de imagine al Vioricăi Dăncilă, de-a lungul perioadei în care aceasta a ocupat funcția de premier.

Ce l-a determinat pe Pisaroglu să se retragă din a-l mai concura pe Petrache și să accepte un post de vicepreședinte, dar să rămână în “echipa entuziastă”?

Exact “obiectivul” principal al candidaturii lui Petrache: recuperarea stadionului Arcum de Triumf, “casa rugby-ului românesc”, proaspat modernizat cu banii Statului Român, cam 40 de milioane de euro, devenit o bijuterie cu potențial de vacă de muls. Pisaroglu era doar interfața (băiat simpatic, fost rugbyst), dar adevăratul om interesat era Dobrescu. Dragoș Dobrescu e un rechin imobiliarcare și-a făcut grosul averii în anii 2000 cumpărând drepturi litigioase și “convertindu-le” în retrocedări spectaculoase.

Temut de mulți pentru banii pe care îi are sau pentru felul dur în care “rezolva” conflictele în care este implicat, apreciat de alțîi pentru inteligență și perversitatea gândirii sale, Dobrescu este un pasionat al afacerilor sulfuroase. Un om ca el nu putea să rateze “oportunitatea” redobândirii Stadionului Arcul de Triumf. O să înțelegeți imediat la ce oportunitate mă refer. Până una alta, după ce a scăpat de pârnaie “negociind” și dând în gât, plus, cel mai probabil, a lăsat la “băieții din sistem” o parte considerabilă din avere ca să stea liber, Dobrescu a schimbat foaia, chiar dacă încă îi este foame de bani: nu se mai expune cu interlopashi de mâna a doua, se anturează doar cu oameni selecți și da, e mai precaut, în a se afișa cu numele în afacerile pe care și le dorește.

Stadionul Arcul de Triumf este și miza ce l-a mânat pe Petrache să negocieze mai dur cu Dobrescu retragerea lui Pisaroglu din competiția pentru președinția FRR, pe principiul: “Bre, treaba încă nu e rezolvată, dar nu mai bine împărțim decât să ne certăm, căci este destul pentru toți?”. Dobrescu a acceptat, probabil că exact asta își și dorea, nu de alta, dar nici Petrache nu e de la școala ajutătoare, e foarte bine relaționat și el.

O să vă întrebați ce caută Teodorovici în această combinație. Vă spunem noi. El e singurul care și-a câștigat pe bune locul la masa hienelor de la FRR. Eugen Orlando Teodorovici era ministrul Finanțelor exact când, împreună cu Petrache, au pus la cale renovarea stadionului Arcul de Triumf.

Teodorovici a avut forța de a impune investiția pe agenda Companiei Naționale de Investiții, era ministru de Finanțe, nu ii comenta nimeni, și avea și pretextul: era mare nevoie de renovarea stadionului pentru Euro 2020. Dacă Orlando nu “împingea” proiectul și nu se asigura că va fi finanțat maxim și plătit la timp, astăzi, hienele din FRR nu aveau ce împărți sau la ce saliva.

Si a iesit o bijuterie:

Dar s-a întâmplat un scurtcircuit în planul ăsta pervers: la guvernare au venit liberalii, iar liberalii au oferit portofoliul Sportului ungurilor, care au dat o lovitură de imagine cu ministrul Eduard Novak, campion paralimpic, sportiv cu o imagine foarte bună. Și care, analizând “situația”, și-a dat seama că șmenarii din spatele renovării FRR puseseră la cale un plan genial de devalizare a statului român: luați stadionul și renovati-l pe bani publici și dați-ni-l înapoi la Federația Română de Rugby ca să îl “smântânim” noi, gata renovat și să facem bani pentru buzunarele noastre.

Și Novak le-a scos curentul din priză, a zis: nu vă mai dau stadionul înapoi, el rămâne în proprietatea Ministerului Sportului. Politic, hienele au înghițit în sec. Nu aveau ce să îi facă decât să îl împuște în cap. Dar nu mai suntem în anii ’90.

Așa că au început asaltul mediatic. Au conceput un plan de manipulare al opiniei publice și de instigare a presei asupra băiatului “rău” de la sport, “handicapatul” de Novak care vrea să distrugă rugby-ul românesc.

Un adevăr de partea FRR există și e incontestabil: la 19 septembrie 2018, Federația Română de Rugby și Ministerul Tineretului și Sportului încheiau un protocol conform căruia FRR se angaja să finanțeze din venituri proprii întocmirea documentației Planului Urbanistic Zonal pentru suprafețele de teren predate de MTS către Compania Națională de Investiții și să facă toate demersurile necesare tuturor avizelor și autorizațiilor necesare, inclusiv a Autorizației de Construire.

De asemenea, FRR își asuma să finanțeze lucrările de eliberare a terenului pentru realizarea construcției, adică desființarea tribunelor existente și defrișarea vegetației. Tot FRR era delegată să întocmească Planul de Amplasament și Delimitare.

Acest protocol a fost consfințit prin Ordinul Minsterului Tineretului și Sportului nr. 990 din 17 octombrie 2019.

În acesta se specifică foarte clar că în termen de 30 de zile de la recepția finală a „Stadionului Național de Rugby Arcul de triumf, MTS va iniția procedura de avizare interministerială a proiectului de act normativ privind darea în folosință gratuită către Federația Română de Rugby.

Venind însă o nouă putere politică la cârma României, Novak a profitat de forța coaliției PNL-UDMR, și a anulat toate demersurile pesediste din trecut, consfințite, ce e drept, prin acte beton. Iar cum puterea de ministru îi dădea puterea să anuleze protocoalele antecesorilor, Novak a ajuns să dea, paradoxal, țeapă celor mai experimentați prăduitori ai Bucureștiului. Ceea ce e funny, fiindcă nu poți spune ce e mai imoral: gestul lui Novak sau planul hienelor.

Deși aparent Novak a tras o țeapă Federației Române de Rugby, lucrurile sunt însă mult mai nuanțate.

Novak s-a prins însă că investiția statului, una semnificativă, trebuie să recunoașteți, ar fi însemnat ca stadionul gata modernizat și care arată ca o bijuterie, să revină pe mâna unor băieți deștepți din București, așa cum urmează să vă arătăm la final printr-un video.

Este vorba de Dragoș Dobrescu, Anton Pisaroglu, Orlando Teodorovici, Marius Copaci și Alin Petrache, plus, surpriza emisiunii, Ionel Arsene, combinagiul PSD-ului.

Încă un amănunt important.

Cei mai mulți dintre dumneavoastră ați înghițit gălușca manipulării în februarie 2021 când toată suflarea rugby-istică din România și mai multe voci importante din sportul cu balonul oval și-au exprimat îngrijorarea că rugby-ul românesc va avea de suferit, că i se fură „casa”. Dar adevărul adevărat, ăla nerostit, este că rugbyul românesc este mort de foarte mulți ani și că acest sport pâlpâie în continuare doar pentru că niște șmecheri vor să creeze aparența importanței sale. Tehnic, Federația Română de Rugby nu are niciun sens sportiv, oricât veți înjura citind această frază. Tot ce se petrece e un teatru ieftin în care niște echipe, și alea puține la număr, se prefac că joacă cu ardoare într-o piesă proastă.

Superliga de Rugby, care ar fi, cum s-ar spune Campionatul Național al acestui sport, are doar șase echipe care își dispută un simulacru de campionat cu diferențe valorice notabile între ele. Stim cine va pierde și cam cine va castiga, an de an e aceeași minciuna de competiție.

Întreaga manipulare a fost pusă la cale de niște prăduitori care au pregătit de mult timp această lovitură. Tot ce își doresc ei, și de aceea își doresc înapoi stadionul, este să profite de fraierul de Stat Român și să pună gheara înapoi pe stadionul gata modernizat, care are un potențial imens de business.

Iată și o filmare de la Clubul Diplomat, controlat, hehe, de Dragoș Dobrescu unde cei cinci pun țara la cale la o șuetă, în urmă cu ceva timp, discutând EXACT de planul recuperării stadionului.

Acum că arată ca o bijuterie, cu spații de închiriat, cu terenul care poate fi închiriat, de asemenea, pentru evenimente sau meciuri de fotbal, este o miză importantă pentru acești prăduitori adunați la masă, dar uniți de un interes comun – cașcavalul.

Marius Copaci și Ionel Arsene sunt oamenii care furnizează „finanțarea” pentru acest “proiect” – rezolvarea “problemei”.

De ce ar mai fi nevoie de o finanțare? Nu e una oarecare, e o finanțare de tip “ransome”. Cine rezolvă “în orice fel” ca Novak să cedeze, cine reușește să îl “convingă”, să îlșantajeze, să îl preseze, să îi gasească “stăpânul”, chiar să fie demis Novak, primește nu mai puțin de 2 milioane euro în cash, răsplată pentru oricare dintre doritorii ce pot să rezolve “răzgândirea” lui Novak.

Care încă se ține tare.

PS: Mulți se întreabă ce mai caută în politică și în libertate Ionel Arsene, adoratorul Denisei Rifai, zis și Amantul Sosetuta.

Imagine cu Ionel Arsene, un politician cu morala care, dupa ce ca nu isi da jos sosetele cand merge la prostituate, mai are si bunul simt sa le trimita la scoala. Ce caracter mare!

Fiindcă pe numele său sunt câteva dosare în “pending” la DNA aflate în stare avansată de lucrare. Vă zicem noi: doar pandemia i-a oprit puțin pe procurori. Și încă telefoanele date de protectorul lui Ionel Arsene, domnul Gabriel Constantinescu, șeful SRI Regiunea Moldova, ieșean la origine, SINGURUL om de-al lui Coldea rămas neschimbat după plecarea numărului 2 din SRI, din motive care îmi par de neînțeles. Pe domnul Gabriel Constantinescu nu l-a chemat așa dintotdeauna, ci și-a schimbat numele, că înainte îl chema Gabriel Bortă, “bortă” însemnând “găoz” pe “moldovinească” si nu se cădea pentru un general SRI.

Așa se explică de ce Arsene a scăpat până acum de pârnaie, de ce nimeni nu îl întreabă de averea imensă (spre 100 de milioane de euro). Fiindcă Arsene e special, i se permite de către “sistem” chiar să scoată bani din țară. Nu mă credeți? Vă zic una grea. În 2019, un om de încredere de-al lui Arsene, deputatul Cătălin Zamfira, transferat de la PSD Ilfov la PSD Neamț tocmai pentru treburile murdare ale lui Arsene, a fost prins in februarie 2019 de poliția de frontieră din Amsterdam când încerca să treacă cu 2 MILIOANE DE EURO CASH. S-au învolburat apele la acel moment, banii au fost confiscați și recuperați de “sistem” puțin mai târziu când o firmă de salubritate “oarecare” i-a revendicat și s-a închis “incidentul”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa