VIDEO Așa se vede Soarele de aproape. Fotografiile, realizate cu un super-telescop

VIDEO Așa se vede Soarele de aproape. Fotografiile, realizate cu un super-telescop

Telescopul solar Daniel K Inouye din Hawaii a surpris, în imagini, detalii complexe și unice de pe suprafața Soarelui, scrie 

 

Structurile granulare sunt de dimensiuni aproximative ca cele ale statului american Texas. Ele transportă mase de gaz fierbinte sau plasmă, potrivit sursei citate. Centrele luminoase marchează locul unde nivelul materialului solar crește, iar benzile întunecate din jur reprezintă locul unde plasma se răcește și "se scufundă".

DKIST este o instalație nouă, amplasată deasupra vulcanului Haleakalā, pe insula Maui din Hawaii. Oglinda sa principală, de 4 metri, este cea mai mare din lume, ceea ce permite observarea detaliată a suprafeței Soarelui.

Telescopul va fi folosit pentru a studia fenomenele de pe suprafața Soarelui. Oamenii de știință doresc să obțină date noi despre comportamentul său dinamic, în speranța că pot prognoza mai bine exploziile sale energetice.

„Pe Pământ putem prezice dacă va ploua aproape oriunde în lume, însă vremea spațială nu o putem încă prognoza”, a declarat Matt Mountain, președintele Asociației Universităților pentru Cercetări în Astronomie, care gestionează DKIST. "Predicțiile noastre rămân în urmă cu 50 de ani față de vremea de pe Pământ, dacă nu mai mult. Ceea ce avem nevoie este să înțelegem fizica care stă la baza acestor fenomene, iar acest lucru începe de la Soare, ceea ce va studia Telescopul solar Inouye în următoarele decenii."


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...