VIDEO Ascultați-l pe acest slugoi cum declară senin că în CEx-ul PSD s-a luat decizia modificării codurilor penale prin OUG!

VIDEO Ascultați-l pe acest slugoi cum declară senin că în CEx-ul PSD s-a luat decizia modificării codurilor penale prin OUG!

Ascultați-l pe acest slugoi cum declară senin că în CEx-ul PSD s-a luat decizia modificării codurilor penale prin OUG! 

Ministerul Justiției va analiza „în ce măsură pot fi adoptate una sau două OUG pentru transpunerea în codurile penale a soluțiilor legislative declarate constituționale”, a declarat luni ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Tudorel Toader nu a dorit să le răspundă ziariștilor care este motivul pentru care se recurge la o ordonanță de urgență. Întrebat de ziariști care este caracterul de urgență, Toader s-a mărginit să răspundă: „O veți vedea la momentul respectiv”.

„S-a discutat despre posibilitatea finalizării procedurii de adoptare a soluțiilor din Coduri declarate în parte constituționale, în parte neconstituționale. S-a decis să vedem care sunt posibilitățile legale de accelerare a procesului de legiferare a codurilor în părțile declarate constituționale. S-a decis ca Ministerul Justiției să analizeze în ce măsură pot fi adoptate una sau două OUG pentru transpunerea în Coduri a soluțiilor legislative declarate constituționale”, a declarat acesta, după ce premierul Viorica Dăncilă anunțase un vot în acest sens în cadrul reuniunii conducerii PSD.

Tudorel Toader a argumentat că în cazul modificărilor de la cele două coduri, Penal și de Procedură Penală, ne aflăm „în controlul apriori, înainte de promulgare, ceea ce înseamnă că soluțiile constituționale pot intra în fond, iar cele declarate neconstituționale trebuie puse de acord de către legiuitor cu decizia CCR”.

„Voi vorbi cu colegii mei și vom lua soluțiile neconstituționale și vom vedea în ce măsură le transpunem într-o Ordonanță care să fie adoptată de Guvern”, a adăugat el.

Chestionat de ziariști ce termen există pentru adoptarea OUG, Tudorel Toader a răspuns: „Toate lucrurile au un termen și dacă nu e fix, e rezonabil”, respectiv „în funcție de conținutul analizei”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente