VIDEO Ăsta face mișto de noi?/Voiculescu, ministrul Sănătății, din nou fără mască, la nici un metru de o colaboratoare, vorbește chiar despre importanța purtării măștii

VIDEO Ăsta face mișto de noi?/Voiculescu, ministrul Sănătății, din nou fără mască, la nici un metru de o colaboratoare, vorbește chiar despre importanța purtării măștii

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a apărut fără mască de protecție în timpul unei videoconferințe cu ministrii sănătății din UE, numai că el nu era singur în birou, ci se afla la nici un metru de o colaboratoare care apare în imagini, ea purtând însă mască.
Videoconferința a avut loc pe 16 martie. În timpul acesteia, Vlad Voiculescu a vorbit despre măsurile luate de Guvern pentru combaterea pandemiei, remarcând chiar importanța purtării măștii.
„Dacă ne uitam la răspândirea virusului, acesta este la un nivel mediu și e important pentru noi să aplicăm măsurile care să prevină creșterea accelerată în continuare. Există acest risc. Iar pentru a continua majoritatea activităților și conduita în condiții de siguranță a acestora este necesar un comportament individual prudent în ceea ce privește mobilitatea, interacțiunea însoțită în permanentă de respectarea măsurilor inividuale de protecție, măști și nu numai. Acestea sunt necesare pentru a reduce transmisia în cadrul comunităților și fără ele suntem într-un pericol real”, a spus el.
În înregistrarea videoconferinței apar și alți ministri UE fără mască, însă aceștia apar singuri în cadru.
Intervenția lui Vlad Voiculescu la minutul 35.20:
Momentul a fost semnalat inițial de europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului. Voiculescu a venit cu precizări pe Facebook, spunând că era într-o conferință video și și-a dat jos masca pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. „La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate", a spus el la vremea respectivă.
UPDATE/Voiculescu, amendat cu 1.500 de lei după ce a fost surprins fără mască în Parlament
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că nu a purtat masca de protecție conform legislației în vigoare, informează Poliția Capitalei.

”Direcția Generală de Poliției a Municipiului București vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancționat contravențional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măștii de protecție”, transmite sursa citată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...