VIDEO Astronauţii misiunii ''Crew 4'', lansaţi cu succes către ISS de SpaceX (GALERIE FOTO)

VIDEO Astronauţii misiunii ''Crew 4'', lansaţi cu succes către ISS de SpaceX (GALERIE FOTO)

Compania lui Elon Musk, SpaceX, a lansat miercuri un nou echipaj către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), în cadrul unui zbor pentru NASA, din echipaj făcând parte un medic devenit astronaut şi un geolog specializat în alunecări de teren marţiene, informează Reuters.


Vehiculul de lansare al SpaceX, ce constă dintr-o rachetă Falcon 9 în două trepte şi având în vârf o capsulă Crew Dragon denumită Freedom, a decolat cu echipajul format din patru persoane la ora locală 3:52 (7:52 GMT) de la Centrul Spaţial Kennedy al NASA din Cape Canaveral, Florida.

Dacă totul decurge conform planului, cei trei astronauţi americani, însoţiţi de o membră a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) din Italia, vor ajunge după un zbor de 17 ore la staţia spaţială unde vor andoca în jurul orei 20:15 EDT (00:15 GMT, joi).

Foto: (c) AUBREY GEMIGNANINASAHO / EPA


Odată ajunşi la bordul ISS, ei vor începe o misiune ştiinţifică de şase luni pe orbită, la o distanţă de aproximativ 420 km de Pământ.

Lansarea a fost transmisă în direct printr-un webcast al NASA, în care racheta Falcon 9 a putut fi văzută ridicându-se spre cer de pe rampa de lansare cu ajutorul celor nouă motoare Merlin, luminând cerul înaintea zorilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”