VIDEO Atacurile armate din Germania: Ultimul bilanț al morților a ajuns la 9 persoane. Atacatorul a fost găsit mort

VIDEO Atacurile armate din Germania: Ultimul bilanț al morților a ajuns la 9 persoane. Atacatorul a fost găsit mort

Nouă persoane au murit și alte câteva au fost grav rănite miercuri noaptea în Hanau, din apropierea Frankfurtului, în două atacuri armate la baruri arăbești din centrul orașului. Suspectul a fost găsit mort acasă, alături de un alt cadavru. Atacatorul era cetățean german și avea permis de armă, potrivit presei germane citate de BBC News. El a lăsat o scrisoare în care își exprima convingeri de extremă-dreapta, transmite și Reuters, citând cotidinaul Bild.

Bărbatul ar fi lăsat o înregistare video în care revendică atacul și o scrisoare în care își exprimă convingerile de extremă-dreapta.
Principalul suspect al atacurilor a fost găsit mort în locuința sa. Poliția din Hanau a anunțat într-o postare pe Twitter că anchetatorii l-au găsit pe suspectul atacurilor de miercuri seara, decedat în locuința sa din oraș. Alături de el se afla un alt cadavru, despre care nu au fost oferite informații

Poliția a confirmat că au fost mai multe victime în urma incidentului produs, miercuri seară, în orașul Hanau situat în apropiere de Frankfurt.

Primul atac a avut loc într-un bar shisha din centrul orașului, la ora locală 22.00, în timp ce al doilea a avut loc la Barul Arena din cartierul Kesselstadt, scrie BBC News citând presa locală.
Inițial au fost raportați opt morți: trei persoane ucise în primul atac și alte cinci în al doilea.
Deocamdată nu este clar care au fost motivele în spatele atacurilor, ancheta fiind în desfășurare.
Potrivit cotidianului Bild, suspectul era cetățean german cu permis de port armă, iar în mașina sa au fost găsite reviste despre arme și muniție.
Clientela barului era, în mare parte, formată din kurzi.
Atacruile au declanșat o vânătoare a poliției care a durat șapte ore, anchetatorii căutând inițial mai mulți suspecți.
Martorii au relatat că au auzit zeci de focuri de arme în primul bar shisha.
Can-Luca Frisenna, care lucrează în apropiere de locul atacului, a precizat că tatăl și fratele erau în zonă în momentul atacului. "A fost ca-n filme, ca o glumă proastă, am crezut că cineva ne face o farsă proastă. Încă nu pot să îmi revin din ceea ce s-a întâmplat. Colegii mei sunt ca o familie pentru mine, nici ei nu înțeleg ce s-a petrecut”, a povestiti martorul.
Hanau este în statul Hessen, la aproape 25 de km est de Frankfurt.
Într-o declarație de presă, poliția a precizat că al doilea cadavru găsit este cel mai probabil al complicelului atacatorului, adăugând că nu există alți suspecți.

"Ancheta este în derulare pentru a stabili identitatea victimelor”, a mai transmis poliția.

Atacurile vin la patru zile după atacul din Berlin, de lângă sala de spectacole turcească Tempodrom, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața.

Legea germană privind permisele de armă este una dintre cele mai restrictive din lume, precizează BBC News. Legislația a fost înăsprită în ultimii ani din cauza atacurilor recente.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…