VIDEO Au lovit și Tel Aviv!/Nou atac masiv cu rachete lansat asupra Israelului din Gaza/HARTA zonelor vizate

VIDEO Au lovit și Tel Aviv!/Nou atac masiv cu rachete lansat asupra Israelului din Gaza/HARTA zonelor vizate

O nouă avalanșă de rachete lansate din Gaza de militanții Hamas au lovit direct, sâmbătă seară, mai multe zone din Israel, inclusiv Tel Aviv, potrivit serviciului de salvare Magen David Adom (echivalentul israelian al Crucii Roșii), relatează CNN.

Serviciile de urgență acționează după ce rachete lansate de militanții Hamas au lovit IsraelulFoto: Matan Golan / Zuma Press / Profimedia

„În urma sirenelor de alertă roșie ce au răsunat în ultimele minute, echipele Magen David Adom au pornit căutări în zonele unde au fost raportate lovituri de rachete”, a informat organizația în cursul serii. Aceasta a enumerat Tel Aviv, Rishon Letzion și Bat Yam ca fiind zonele cele mai afectate.

Dar majoritatea apelurilor de urgență s-au axat pe zona Bat Yam, a precizat Magen David Adom.

Echipele de salvare „efectuează de asemenea căutări și în alte zone în care au fost raportate persoane rănite, inclusiv Yavne, Givatayim, Bat Yam, Beit Dagan, Tel Aviv și Rishon Letzion”, potrivit sursei citate.

Anterior, brigăzile Izz el-Deen al-Qassam, aripa armată a Hamas, au anunțat că au lansat sâmbătă seară alte 150 de rachete spre Tel Aviv. Gruparea a afirmat, într-o postare pe Telegram, că acest atac a fost un „răspuns la bombardarea Palestine Tower”, o clădire de 11 etaje din centrul orașului Gaza.

  • Gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă cel mai puternic atac împotriva Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat luptători înarmaţi ce au pătruns dincolo de barierele de securitate şi o avalanşă de rachete lansate din Fâșia Gaza. Atacul a avut în zorii zilei de sâmbătă, în timpul marii sărbători evreieşti Simchat Tora.
  • Bilanțul victimelor se ridică la sute de morți, și de ordinul miilor în rândul rănițolor, atât în tabăra israeliană, cât și în cea palestiniană.
  • „Suntem în război și vom câștiga”, a reacționat premierul israelian Benjamin Netanyahu. „Inamicul nostru va plăti un preț cum nu a mai cunoscut până acum”, a declarat Netanyahu într-un discurs video.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?