VIDEO Badiu (AUR) către USR: Nişte bolşevici ne fac extremişti

VIDEO Badiu (AUR) către USR: Nişte bolşevici ne fac extremişti

Deputatul AUR Georgel Badiu, vicelider al grupului parlamentar, a calificat, marţi, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, grupul USR PLUS ca fiind "nişte bolşevici lipsiţi de bun simţ", acuzaţiile acestora conform cărora AUR ar fi "un partid extremist" fiind "obraznice şi ieftine".


Iniţial, deputatul AUR i-a calificat pe cei de la USR PLUS ca fiind "nesimţiţi", dar a fost întrerupt de preşedintele de şedinţă, Cristina Prună.

"Am ajuns la nivelul la care nişte bolşevici ne fac pe noi extremişti. Culmea obrăzniciei posibile, în Parlamentul României. Cum poţi să fii aşa de nesimţit, încât...", a afirmat Badiu, după ce deputatul USR PLUS Iulian Bulai a afirmat anterior, referindu-se la o intervenţie a deputatului AUR Sorin-Titus Muncaciu, că "nu comentează pe marginea intervenţiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reuşeşte să înţeleagă unde este România acum".

"Vă rog să respectaţi regulamentul Camerei Deputaţilor, avem totuşi nişte reguli acolo şi cuvinte precum "nesimţit" nu îşi au locul aici, în Camera Deputaţilor", a intervenit preşedintele de şedinţă.

"Mă scuzaţi. Cum poţi să fii aşa de lipsit de bun simţ, încât să vii cu nişte acuzaţi ieftine, în condiţiile în care acum câţiva ani de zile făceai circ în Parlamentul României, cu boxe şi cu tot felul de aberaţii de genul ăsta? Hai să ne vedem un pic limitele şi să avem un comportament decent în Parlament, că râde toată ţara asta de noi. Chiar aşa am ajuns? Să venim cu acuzaţii din astea obraznice? Totuşi aveam pretenţii la grupul USR, că tot se dau ei absolvenţi de studii superioare de foarte, foarte lungă durată, un milion de ani, aşa", a continuat deputatul AUR, care a primit aplauze din sală.

Deputatul AUR a avut această intervenţie în timpul dezbaterilor la proiectul de lege privind instituirea zilei de 10 august ca Ziua Unităţii Civice, care a avut raport de respingere de la comisiile de specialitate, care au apreciat instituirea unei astfel de zile ca fiind inoportună.

Venit la microfon după prezentarea raportului, deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu a acuzat iniţial sistemul parlamentar ca fiind "aberant" şi totodată că există "dictatură medicală" în ţară.

"Domnilor colegi, noi discutăm acum 10 august 2019, iar în stradă astăzi, ieri, alaltăieri, s-au aflat mii de oameni împotriva restricţiilor decretate de Guvern. Aş vrea să ştiu până când vom continua acest aberant sistem parlamentar în care discutăm o sută de aprobări din legislaţia trecută şi 400 de respingeri din legislaţia trecută şi nu discutăm problemele românilor de astăzi? Este aberant ce facem noi aici. Noi avem de-a face cu o dictatură medicală şi nu discutăm nimic despre acest lucru", a susţinut deputatul AUR

Liderul deputaţilor PNL, Gabriela Andronache, i-a atras atenţia acestuia că declaraţiile politice nu-şi au locul în timpul dezbaterii unui proiect de lege, din punct de vedere procedural, acestea având un segment separat în programul ordinii de zi. "Procedura parlamentară trebuie aplicată conform regulamentului", a arătat Andronache.

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a intervenit apoi pentru a susţine necesitatea respingerii proiectului de lege şi a adăugat că nu va răspunde afirmaţiilor făcute de deputatul Muncaciu, reprezentant al "unui partid extremist care nu reuşeşte să înţeleagă unde este acum România".

"N-o să comentez pe marginea intervenţiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reuşeşte să înţeleagă unde este România acum. (...) Nu asta este problema României acum (proiectul de lege - n.r.). Avem o pandemie, trebuie să fim solidari toţi pentru a respecta aceste măsuri pentru a ieşi bine din această problemă naţională şi să creăm legislaţie care reprezintă conţinut şi valoare, nu forme fără fond", a arătat Iulian Bulai, care a adus în plen o serie de argumente în favoarea respingerii proiectului de lege.

În replică, Georgel Badiu i-a calificat pe cei de la USR PLUS ca fiind "lipsiţi de bun simţ". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria